zaterdag 9 februari 2013

Amandelkoekjes

Voor wie ook zin heeft in een koekje van eigen deeg, je hebt er voor nodig:
100 gram witte (basterd) suiker
150 gram roomboter
 50 gram margarine
150 gram zelfrijzend bakmeel
 50 gram amandelmeel (gemalen amandelen) te koop op de markt of zelf malen van ongebrande amandelen
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
losse ongebrande hele amandelen of amandelschaafsel
beetje koffiemelk
bakpapier 
en een voorverwarmde oven van 160 C

Kneedt alle ingredi├źnten (behalve de losse amandelen en de koffiemelk) tot een grote bal en rol deze uit tot een lange sliert Doorsnede ongeveer 5 cm. Verpak deze rol in huishoudfolie en leg hem een halfuurtje in de koelkast. Bekleedt ondertussen twee bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor. Snijdt van de rol plakjes van een halve centimeter en leg ze op de bakplaat. Zorg dat er een flinke afstand tussen de koekjes zit want ze lopen uit in de oven. (Daarom doe ik ook 50 gr margarine ipv alles met roomboter want anders lopen ze nog meer uit en heb je 1 grote koekbrij) Druk in elk plakje een amandel en bestrijk de koekjes met wat koffiemelk. Schuif ze in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen buiten de oven tot ze uitgehard zijn en doe ze in een koektrommel of nodig iemand uit op de thee en eet ze allemaal op!

View Full Size Image

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen