woensdag 8 januari 2014

Seksadvies voor de getrouwde vrouw! :-)

Er lag dit jaar tussen de pakjes onder de kerstboom een klein pakje voor mij wat een boekje bleek te bevatten. Seksadvies voor de getrouwde vrouw! Dat was wel even schrikken zo aan de vredige kerstontbijttafel. Ik had mijn bril niet op en zag dus niet direct dat er in kleine lettertjes onderaan vermeld stond: Anno 1894. Dat was andere koek. Aan de pretogen van mijn dochter zag ik dat zij de gulle geefster was. Ik heb het inmiddels grondig doorgenomen en ik moet zeggen het was dolle pret in de slaapkamer van de getrouwde vrouw anno 1894. Maar niet heus. Het boekje is geschreven door de echtgenote van een predikant in New York City. Je zou denken dat deze domineesvrouw haar medezusters wilde inwijden in de geheimen van de liefde, maar niets is minder waar. Voor de fijngevoelige jonge vrouw die een gepaste opvoeding heeft mogen genieten is de huwelijksnacht - ironisch genoeg - zowel de gelukkigste als de meest beangstigende dag van haar leven.
Lekker dan, daar sta je dan als mooi opgepoetste bruid in 1894 in lagen kant en satijn te stralen van geluk omdat je ja zegt tegen de man van je leven en tegelijkertijd loopt het je dun door de broek, omdat er van je verwacht wordt de liefde te bedrijven in de huwelijksnacht. Want: De bruid moet het gelag betalen bij wijze van spreken wanneer ze voor de eerste keer geconfronteerd wordt met de verschrikkelijke ervaring die seks is. 
Ach die arme bruiden van toen. Een beetje pret in de echtelijke slaapkamer moest ten alle tijden vermeden worden, sterker nog de dames die wel van een beetje rollebollen hielden werden gewaarschuwd want: Een genotzieke echtgenoot kan gemakkelijk misbruik maken van een dergelijke bruid. Een gouden regel voor het huwelijk mag nooit vergeten worden. 
Geef weinig
Geef zelden
en bovenal
Geef met tegenzin
Deden de dames dat allemaal niet en drukten zij hun echtgenoten aan hun kloeke borsten, nu dan waren de rapen gaar. Want wat een degelijk huwelijk had moeten zijn vervalt in een orgie van seksuele lusten. Ja dat was me wat in die tijd. Nu snap ik best dat ze in 1894 niet zo snel aan een vluggertje toekwamen, per slot van rekening duurde het bijkans een halfuurtje voor al die 120 knoopjes van zo'n lange jurk waren losgemaakt om over de rijglaarzen maar niet te spreken. Aan de andere kant hadden ze in die tijd nog geen televisie en dus hadden ze tijd zat om op hun gemakje al die knoopjes los te maken en eens flink plezier te maken in de echtelijke sponde. Maar plezier daar deden zij niet aan. Seks was er enkel en alleen om kindertjes te maken en verder niet. De dames mochten hun mannen ook vooral niet aanmoedigen maar ze met pruilende hoofdjes afwijzen. Het boek waarschuwt dan ook dat: De meeste mannen zouden als ze niet geweigerd werden bijna iedere dag seks eisen! De schobbejakken!

Kussen daarentegen mocht wel, maar de dames moesten hun lieftallige kinnetjes afwenden zodat, als de man het al in zijn hoofd haalde om haar vol op de lippen te kussen, de kus slechts kuis op haar wang terecht kwam. 

Ook in 1894 kwamen kinderen niet uit de boerenkool dus wilde men voor nageslacht zorgen dan moest het er uiteindelijk van komen. Het was niet anders, maar mevrouw in kwestie mocht dan haar man dan toestaan, ja toestaan, haar nachtjapon (en dat waren geen luchtige ponnetjes hoor, maar lange, zware katoenen gevallen) op te tillen tot haar middel en hij mocht dan bij hoge uitzondering de voorkant van zijn pyjamabroek open maken om zodoende de verbinding te maken. Romantisch he? Mevrouw moest dan of volkomen stil zijn of liggen te kakelen over haar huishoudelijke taken. Die arme man lag daar dan heel erg zijn best te doen terwijl zij lag te kakelen over de kolenkachel die bijgevuld moet worden of het plafond dat nodig een witkalkje moet krijgen. Heel gezellig allemaal! Het is nog een wonder dat wij allemaal bestaan en dat er toen niet zoveel scheidingen waren. 

Ook dit jaar ben ik weer ontzettend verwend met mooie kerstcadeautjes, maar dit boekje staat met stip op nummer een als grappigste cadeautje ooit. Het is een bron van vermaak. Zeker als je het als vrouw anno 2014 in de echtelijke sponde voorleest aan je wettige echtgenoot. Gegarandeerd plezier in de slaapkamer!

1 opmerking:

  1. Haha hilarisch dat dat boekje verkocht wordt in deze tijd,kan me voorstellen dat het leuk is om te lezen,ik vond de baedecker voor de vrouw al leuk (1974)
    Die we bij ons huwelijk kregen,als je die nu leest.......

    BeantwoordenVerwijderen