dinsdag 18 maart 2014

Verliefde Mus

Er zit een mus in de tuin! Nu is dat niet zo verwonderlijk want er huist een grote familie mus in mijn veels te grote kampefoeliestruik en als ze allemaal thuis zijn is het daar een drukte van belang. Maar deze mus is anders. Er staat namelijk een spiegel in de tuin. Na de verbouwing 3 jaar geleden is deze tegen een het barbequeplateautje aan gezet en daar om een of andere reden altijd blijven staan. Ik vind het wel lollig staan. 

Toen ik gister thuis kwam om een uur of half zes wierp ik even een blik in de tuin en zag wat fladderen. Op het plateautje waren andere mussen aan het dineren en dochter en ik dachten dus dat deze mus ook een graantje mee wilde pikken en daarom steeds probeerde op het plateautje te vliegen. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn voor een mus zou je denken. Het lukte steeds maar niet en wij dachten al dat het beestje gegrepen was door een kat en dus niet zo goed meer kon vliegen. Dochter naar buiten om de mus te redden. Maar die wilde niet gered worden en vloog weg toen hij haar zag. Gelukkig het beestje was dus helemaal niet gewond hij was gewoon verliefd. Op zijn eigen spiegelbeeld! Een minuut of 10 later zat hij er weer en maakte de mooiste dansjes voor de spiegel, deed de meest mooie pogingen kunstvliegen om zo de mus in de spiegel er te van overtuigen dat hij de ware was. 

Toen het donker was en de spiegelmus nog steeds niet op zijn avances was ingegaan droop hij teleurgesteld af. Maar vanmorgen was hij er weer, opnieuw bezig met een grote verleidingspoging. Er moest gewoon gewerkt worden dus had ik helaas geen tijd om de hele dag naar een verliefde mus te kijken, maar toen ik vanavond thuiskwam was het eerste wat ik deed toch even in de tuin kijken. En waarempel, meneer mus was nog altijd onvermoeibaar bezig met zijn verleidingsdans!

De andere leden van de familie mus zaten dit verliefde gedoe met zijn allen te bekijken, gezeten op een rijtje in mijn seringenboom druk te kwetteren hoe deze mus zich belachelijk aan het maken was met een verleidingspoging voor een spiegel. Want na een hele dag had de schat nog niet door dat hij zich stond uit te sloven voor zijn spiegelbeeld. Dat had dus weer tot gevolg dat de andere mussen zaten te schuddebuiken van het lachen in mijn boom. Bijna donderde er nog eentje naar beneden omdat ze zo de slappe lach had. Hadden we alsnog bijna een gewonde mus gehad. 

Meneer en mevrouw Merel die onder de seringenboom hun diner bij elkaar scharrelden dachten er het hunne van. Zwaar geirriteerd vroegen ze de familie mus of het wat zachter kon daar boven in de boom. Zij wilden namelijk rustig genieten van hun diner voor twee, ja?

Uiteindelijk kon Dollie de Duif het niet aanzien. Ze nam een sprongetje van de schutting en landde zachtjes naast meneer mus voor de spiegel. Die schrok zich het lazerus van die enorme vogel in de spiegel, staakte zijn verleidingsdans en draaide zich om naar Dollie. Die legde teder en beschermend haar sterke vleugel om de schouders van meneer mus en ik hoorde haar zeggen. Kijk eens goed jongen, wat zie je daar? Ja een mooie mus mevrouw. Ja zei Dollie is het een man of een vrouw? Nou zei de mus, het is een mooie man, ik val ook op mannen. Geeft niks zei Dollie, maar kijk eens goed. Is het geen volgzaam tiep? Doet hij niet precies wat jij doet? Ja, nu u het zegt, inderdaad. Je kijkt in een spiegel lieve schat, vertelde Dollie toen maar en ze legde hem uit wat dat is. Zwaar teleurgesteld droop de mus af en ging op een takje in de kamperfoeliestruik zitten. Ik zag nog net een traantje over zijn wangetje glijden. Ach ach en nu heb ik zo'n medelijden met hem en ik hoop maar dat hij een andere meneer mus vindt waar hij gezellig een nestje mee kan bouwen. Mocht u toevallig een alleenstaande herenmus tegenkomen die op zoek is naar een lekkere vent, stuur hem maar naar hier. Ga ik ondertussen even wat brood onder de seringenboom strooien. Als troost!

3 opmerkingen:

  1. Geweldig, Fantastisch , helemaal TOP ! Heb weer volop genoten, Groetjes, OJA
    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te lezen, zie het dan ook voor me, liefs Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahahaha wat een kostelijk verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen