zondag 9 maart 2014

Violen


Gisteren heb ik mijn belofte aan de viooltjes in het tuincentrum ingelost. Nu stonden er bakken en bakken vol viooltjes en allerhande ander lentespul maar dat kon ik allemaal helaas niet meenemen. Ik moest dus kiezen, niet alleen omdat het allemaal mee moest in de auto en het ook nog in onze tuin formaat postzegel moest passen, maar ook voor de portomonnee! Een mens kan tenslotte niet alles hebben. En ook al riepen ze allemaal om het hardst, kies mij, ik heb toch gekozen voor wat blauwpaarse met wit en geel en wat bosviooltjes in aubergine en geel. De oranje en de witte heb ik dit keer links laten liggen. Sorry maar jullie moeten maar een ander tuintje op gaan sieren. Aangezien het erg druk was in het tuincentrum zal dat vast wel lukken.
Ook heb ik nog wat madeliefjes en een mooie ranonkel in mijn kar geladen en ben ik ferm het tuincentrum weer uitgelopen, want anders was ik misschien alsnog overstag gegaan. Ik ken mezelf bij het zien van zoveel moois. Vanmiddag heb ik de grote viooltjes in de grote pot gezet en de rest verdeeld over de potten op mijn etagere. Een heerlijke middag in de tuin met de kop in de zon. De eerste was van het jaar hing zachtjes te wapperen, zo en zo al iets waar mijn gelukshormonen van gaan dansen en de mussen kwetterden vrolijk om mij heen. Helemaal niet bang of eenkennig werd er in de struik een flinke ruzie uitgevochten, de mussenveren vlogen in het rond en toen de gemoederen weer bedaard waren werd er gezellig een hapje gegeten. Ik had wel even vriendelijk verzocht om niet op mijn schone was te poepen en daar hebben ze zich keurig aan gehouden. De wittebloesemboom uit de tuin van de buren, twee huizen verderop, staat als een prachtig bruidsboeket te bloeien en de wind blies de blaadjes zachtjes in de tuin. Dit alles werd omlijst door het monotone geluid van de helicopter die boven de Arena hangt voor de wedstrijd Ajax-Cambuur. Kortom een middag om heerlijk te ontspannen en te genieten. Een mens heeft maar weinig nodig om een beetje gelukkig te zijn! En nu maar hopen dat Ajax wint.

Gisteren wat viooltjes en ander lentespul gekocht. Vandaag alles in de potten gezet. Heerlijk in de zon!

1 opmerking:

  1. Dag Annemarie,

    Via jouw profiel kan ik geen contact met je opnemen, dus daarom maar via deze weg in de hoop dat ik jou bereik. In het bericht http://borduurblog.blogspot.nl/2011/09/twee-uit-een.html staat al het Permin-nummer genoemd. Even googlen leert dat je het pakketje o.a. bij De spinnerij kunt krijgen. Veel succes met borduren!

    BeantwoordenVerwijderen