dinsdag 3 februari 2015

Pukkel

Moeder natuur is soms erg wreed! Wat is het geval? Ik heb een pukkel op mijn neus! Nou en, zult u zeggen, wat moeten wij met deze informatie! Nou helemaal niks, ik wil alleen mijn ergenis over die ellendige pukkel even met jullie delen! Mijn schoonheidsspecialiste noemt zo'n pukkel altijd een kreng. En echt dat is het. 

Want alhoewel ik het nut van een pukkel niet snap kan ik er doorgaans wel mee leven dat zo'n apparaat aan de oppervlakte verschijnt, zijn best doet om zo snel mogelijk te groeien en vervolgens weer redelijk snel te verdwijnen. Meestal dan! Doorgaans hebben ze de neiging om zich op de meest onhandige plaatsen te nestelen. Als zo'n ellendeling zich bijvoorbeeld op het puntje van je neus heeft gevestigd dan ben je in de aap gelogeerd want je kijkt er de hele dag tegen aan.

Nu heeft mijn moeder mij altijd geleerd om van pukkels af te blijven en er zeker niet in te knijpen, toch ben ik redelijk ongehoorzaam als het om pukkels gaat. Zo'n stoplicht in je toet is niet fijn en dus dan draai ik zo'n kreng heel behoedzaam, maar ferm, de nek om. Geleerd van mijn schoonheidsspecialiste! Dan vertroetel ik de aangetaste plek met een likje creme, plamuur het vervolgens af met foundation en geen haan die er meer naar kraait.

Nu is het echter anders, nu heb ik last van een ongenode gast net onder mijn neus. Precies op het randje waar je neus van start gaat zeg maar. En dat kreng blijft maar groeien en omdat mijn neus dat niet leuk vindt en dus tegengas biedt, doet dat ook nog eens ellendig pijn. Van vakkundig en ferm de nek omdraaien is in dit geval geen sprake want dat gaat niet als zo'n pukkel op zo'n gekke plek zit.

Er zit niets anders op dan het stoplicht onder mijn neus te negeren en een beetje quasi elegant met mijn hand voor mijn neus te gaan zitten als ik op mijn werk in gesprek moet met mensen. Het leidt zo af zo'n pukkel.

En waarom is het nou zo wreed van moeder natuur? Nou enig idee hoe vaak ik mijn neus moet snuiten de laatste tijd omdat de boel overloopt van alle emoties? Precies!

Ik hoop dan ook dat dit kreng gauw het hazenpad kiest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten