maandag 9 november 2015

Borduurtje


Mijn ballerina was nog maar net op de post toen er een spoedoproepje verscheen op de site van de regenboogkussens om een borduurtje voor Hilde te maken. Hilde houdt van klaprozen en bloemen vind ik sowieso leuk om te borduren dus daar had ik wel zin in. Even gepuzzeld in de agenda of me dat wel ging lukken, want afspraak is afspraak en het moest kunnen. Gisteren heb ik ze afgemaakt en vanmorgen heb ik ze op de post gedaan naar een van de dames die al die borduurtjes verwerken in mooie kussens. 

Bij de regenboogkussens is het stil met aanvragen dus voorlopig ben ik daar niet meer aan de beurt. Dat geeft ook niks want op een ander blog vond ik toch een schattig patroon van een kerstbal. Nu zijn er veel mensen die plezier beleven aan het breien van kerstballen van die Zweedse mannen, maar dat is niet mijn ding. Leuke ballen hoor, daar niet van maar hier komen geen gebreide ballen in de boom. Daar wil ik wat glimmerigs in. Waarschijnlijk toch de roots van mijn familie van vaders kant uit de Amsterdamse Jordaan, want die hielden wel van een beetje glim en glitter.

Nee deze kerstbal is om te borduren en ik neem fijn het patroon, een lapje en een strengetje zijde mee in  mijn koffer. Wie weet heb ik nog even tijd om wat steekjes te zetten. Niks hoeft. Alles mag!

1 opmerking:

  1. Leuke klaproosjes! En wat zijn die kleine werkjes toch heerlijk om te doen, en je boft bij dit project want je hoeft ze niet eens af te werken ...
    Hahaha, gebreide kerstballen zijn zo leuk! Maar goed dat we allemaal verschillend zijn.., hebben we nog wat te gluren naar elkaars kerstbomen straks!

    BeantwoordenVerwijderen