zondag 24 april 2016

Update deken en nieuw project.

Van de 35 blokken die de deken die ik aan het maken ben moet gaan tellen heb ik er inmiddels 14 af. 
http://www.jellina-creations.nl/blog/free-love-and-affection-crochet-pattern-premala-is-ready

Ik maak de blokken op verzoek van mijn dochter, voor wie de deken gaat worden, niet gestreept zoals het originele patroon van Jellina, maar in effen tinten. Voor mij als beginnende haakster is het inmiddels appeltje eitje en vaak zit ik na een drukke werkdag heel tevreden in mijn hoekje van de bank te haken. Als er iets op de tv is waar ik geen belangstelling voor heb dan plug ik mijn oortjes in en al hakend luister ik naar de radio of naar een lekker cd'tje. Heerlijk ontspannend. 

Ik ben inmiddels bijna een echte haakjunk. Bijna, want naast het werk willen manlief en de kinders (ook al zijn ze volwassen) ook zo hun aandacht en ook mijn pols en mijn duim zijn niet altijd even blij met mijn nieuwe hobby. Zo'n 26 jaar geleden ben ik al eens geopereerd aan een carpaal tunnelsyndroom en toen door een kundig chirurg verlost van een lamme duim. Nu dreigen mijn duim en pols samen een kort geding aan te spannen als ik niet zo af en toe even gas terug neem en omdat ik geen zin heb in al dat gedoe geef ik maar een klein beetje toe. Gelukkig blijven er genoeg momenten over om wel lekker te haken.Van de vijf haaklessen, die ik volg in de cursus haken voor beginners bij De Afstap in Amsterdam, heb ik er nog twee tegoed. We hebben inmiddels al wat meer steken geleerd, patronen leren lezen en zijn mijn medecursisten en ik ingewijd in de geheimen van het meerderen en minderen. Volgende week zaterdag is de vierde les en gaan we aan de gang met Granny Squares, iets waar ik mij zeer op verheug. Het is echt ontzettend leuk om te doen zo'n cursus en als er komend najaar een vervolg komt ben ik de eerste die me aanmeld. 

Nu het einde van de cursus in zicht komt moet ik meer gaan oefenen met moeilijker werk want ik heb immers nog maar twee lessen om de hulp van mijn haakjuf in te roepen als ik er niet uitkom. Toen ik begin dit jaar aan mijn vriendin vertelde (een beetje schuchter omdat ik bang was dat ze het wel erg mutsig vond, omdat zij zelf helemaal niets met handwerken heeft) dat ik een haakcursus ging doen, riep ze direct uit dat ze dat een leuk idee vond en dat ze heel graag in aanmerking kwam voor een gehaakt kleedje. 

Een kleedje vond ik erg tuttig en niet in haar interieur passen maar een gehaakt item moest zeker gaan lukken al was het maar een paar pannenlappen en dus beloofde ik haar een creatie van mijn hand. Een paar dagen later zag ik op het blog van Jeanet van Blij dat ik brei een prachtig patroon van een gehaakte sjaal. Deze was speciaal ontworpen voor de reis van haar dochter naar Kenia. De kleuren van de speciaal voor deze gelegenheid ontworpen Rafiki sjaal vond ik mooi, maar ik was er niet zeker van of ik dat ooit wel zou kunnen en was dus al weer te laat met bestellen. Hoe mooi ik de kleuren ook vond, het zijn niet de lievelingskleuren van mijn vriendin. Die is gek van blauw. Na lang getwijfel of het mij wel zou lukken deze sjaal te maken, trok ik de stoute schoenen aan en mailde Jeanet van Blij dat ik brei, of ik dit mooie patroon ook bij een andere kleur unicat mocht kopen. Natuurlijk krijg je dat patroon, mailde ze terug en deed er een foto bij van alle kleuren unicat die ze op dat moment op voorraad had. Er zat er ook een tussen met mooie blauwtinten. Ik bestelde en een paar dagen later bracht de post het garen en het patroon. 

Vanmiddag was zo'n zondagmiddag met een serene rust. Kinderen waren aan het werk, het huis was aan kant, de wasmachine deed zijn best en het was veels te koud en zo af en toe ook te nat om naar buiten te gaan wegens de vele hagelbuien. Een perfecte middag dus om eens met de sjaal aan de slag te gaan. Eerst nog even met een ander garen geoefend, maar al snel was ik zeker genoeg om met de unicat te gaan starten. Wat een heerlijk garen, heerlijk zacht en wat een mooie kleuren heeft deze bol, Zeewind genaamd. 

Eind volgende maand is mijn vriendin jarig en dan wil ik hem aan haar geven. Dus ik heb nog wat te doen, maar het gaat top. De eerste acht toeren heb ik gedaan en ik ben bang dat ik de komende weken helemaal een haakjunk wordt. Gelukkig is het woensdag Koningsdag en schijnt het niet al te best weer te worden. Voor mij geeft het niks. Haak weer!! Heerlijk!!

3 opmerkingen:

 1. Yes! De linkjes zijn gelukt :-)
  Veel succes met de sjaal en wat een prachtig cadeau zal dat zijn!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weer wat geleerd Akkelien, uiteindelijk bleek het heel makkelijk om de linkjes te maken. Dank je wel voor de tip!
   Groetjes Annemarie

   Verwijderen
 2. Oh, je hebt de smaak goed te pakken! Maar haken is ook zo heerlijk om te doen ... Je hebt een mooi patroon uitgekozen voor de sjaal van je vriendin. De komende dagen is het echt handwerkweer, dus ...

  BeantwoordenVerwijderen