maandag 16 mei 2016

Blootgewoon!

Na een lekkere pinksterdag surfte ik vanavond nog even over het internet. Nog even de foto's bekijken van de grandioze overwinning van onze Max Verstappen. Een paar blogjes lezen en nog even door het nieuws bladeren. Je weet tenslotte nooit of er nog iets gebeurd is in de wereld en een mens moet wel een beetje op de hoogte blijven.

Op de site van de telegraaf stuitte ik op een column van een dame die verhaalde over een nieuw memoryspel van Dokter Corrie. Nu wist ik wel iets van dokter  Corrie omdat er vorig jaar nogal wat ophef was over deze tv dokter die het kroost vanalles vertelt over sex en zo tijdens de school tv, maar dat was een beetje langs me heen gegaan omdat ons kroost geen school tv meer kijkt. Toen die de leeftijd hadden keken ze daar een programma over een mol en een piertje en was dokter Corrie nog niet uitgevonden. Wij als ouders moesten de seksuele voorlichting gewoon zelf doen en dat vond ik ook onze taak.

In deze column ging het over dat we onze kinderen realistische beelden moeten tonen over blote mensen en geen gefotoshopte beelden en omdat me dat wel aansprak las ik de column helemaal. De columniste had wel een punt vond ik want tegenwoordig is alles in bladen gefotoshopt. Dames van dik in de vijftig hebben gladde wangetjes, geen lachrimpeltjes meer bij de ogen en we zien zelden of nooit een model met maat 42 laat staan een model met maat 48. Als we dat al zien is het direct een reportage over grote maten mode en zelfs die zijn op de vingers van een hand te tellen.

Zelf kan ik me daar gruwelijk over opwinden dat je nooit in de damesbladen mode voor dikkerds zoals ik ziet. Terwijl ik er ook netjes uit wil zien en vele dikkerds met mij. Dik zijn betekent echt niet dat je onverzorgd moet zijn. Oh jee nu ga ik toch weer teveel op mijn stokpaardje zitten terwijl deze column helemaal niet over fotomodellen en mode ging maar over gewone blote mensen.

Wees eens eerlijk,  hoevaak zie je nu een ander bloot mens dan je eigen partner of een kind? Ik niet vaak, eigenlijk nooit omdat je mij met geen tien paarden naar een sauna krijgt. Nu moet tegenwoordig ons blote lijf ook perfect zijn en als het dat niet is dan kun je het perfect laten maken. Botox, borstvergrotingen, borstverkleiningen, schaamlipcorrecties, oogwallen die getemd worden en zelfs piemels kunnen verlengd worden vandaag de dag.

De columniste schreef dat dokter Corrie met die trend wil afrekenen, dat kinderen en pubers moeten geconfronteerd worden met gewone lijven en dat het eigen lijf van de puber of het kind dus al perfect is van zichzelf en dat het niet hoeft te lijken op een gefotoshopt plaatje of chirurgisch bijgeklust lijf.
Nu, ik juich dat helemaal toe en vind dat dokter Corrie dit goed doet.

In de column stond een linkje naar het memory spel van dokter Corrie en omdat ik vroeger als kind heel goed was in memory - het enige spelletje waarbij ik altijd won van mijn broer en zus - maar zeker ook omdat ik nieuwsgierig was klikte ik op de link.

En nu lieve bloglezers moet ik jullie eerlijk bekennen dat ik zojuist memory heb gespeeld met blote piemels en blote vagina's. Dat was best grappig en ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik minder snel ben als vroeger maar nog best een goede score had.

Als je het ook eens wil proberen klik dan op onderstaande link.

http://www.zapp.nl/de-dokter-corrie-show/dubbelbloot

Het is natuurlijk wel een beetje gek om twee dezelfde piemels, vagina's of borsten bij elkaar te zoeken, maar dokter Corrie heeft echt wel een punt denk ik als het om normale, gewone mensen gaat. Het is goed dat daar aandacht voor is. Toch zie ik me dit spel niet gezellig spelen met mijn neef of nichtje. Zeker niet met mijn nichtje want die is bijna 12 en dat wordt natuurlijk een grote giechelpartij. In gedachten hoor ik haar al schateren.

Ook mijn broer en zus ga ik niet uitnodigen voor dit memoryspel om te laten zien dat ik er net als vroeger nog best goed in ben, maar dokter Corrie heb ik in mijn hart gesloten. Want als we kinderen al vroeg leren dat iedereen met zijn eigen lijf gewoon mooi is en dat je dus mag zijn wie je bent dan kan de wereld zomaar eens een stukje mooier en toleranter worden. Met dank aan dokter Corrie.


1 opmerking:

  1. Geweldig! Ja, dat is heel goed van dokter Corrie, ik ben het hier helemaal mee eens!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen