dinsdag 19 juli 2016

Zwoele zomeravond!

Kijk dit was nu eens een zomeravond uit een boekje. Zo heb ik ze graag. De hele dag al volop de zon en hoewel ik moest werken heb ik daar toch van genoten. Ik moest vanmorgen op onze vestiging in Oosterhout zijn en dat is een prachtig ritje. Zeker op de terugweg naar Almere kon ik daar best van genieten omdat het niet zo druk was op de weg.

De hele middag verheugde ik mij al op de avond. Thuiskomen en het werkkloffie verwisselen voor het tuinkloffie en dan lekker in de tuin gaan zitten. Ik maakte snel een pasta salade en manlief zorgde voor wat stokbrood en zo hadden we snel een lekker maaltje. Genoeg om morgen nog eens van te genieten al dan niet opgeleukt met wat rauwkost. 

Na het eten maak ik koffie en zet ik een nieuw lapje op voor de deken. Dat haakt heerlijk weg op zo;n zwoele zomeravond.

Het was goed toeven in ons tuintje. Windstil en ook in de buurt was het rustig. Af en toe wel het geknars van een remmende trein die het station binnenrijdt, maar dat geluid hoort hier zo thuis dat het erbij hoort. Gelach van spelende kinderen in de straat en in de buurtuinen het zachte gegons van de buren die ook gezellig in hun tuintje vertoeven. Naarmate de avond vordert wordt het dan steeds wat stiller, wordt het licht wat zachter tot de schemering invalt. Dat is dan ook weer het moment dat je aangevallen wordt door die krengen van muggen, maar een citronella kaarsje houdt ze dan nog wel eventjes op een afstand.

Bij de nieuwe tuintafel had ik in een andere winkel hele leuke windlichten gevonden waar je makkelijk een grote waxien in kunt branden en eindelijk kunnen die dan ook eens aan. Zo gezellig. Zo had ik het voor ogen toen we de tuintafel kochten. Heerlijke zwoele zomeravonden in de tuin. 

Het geluid van de tuinsproeier die manlief hanteert, want oh wat zijn die potten al weer uitgedroogd. Vorige week konden de planten nog zwemmen in hun pot na die hoosbuien, maar nu snakken ze naar een slokje. Door het sproeien komen de geuren van de planten vrij en het aangename parfum van de kamperfoelie dwarrelt mijn neus in. Hier en daar moppert er nog een ekster en het wordt steeds donkerder. De avond valt. Een mens wordt er helemaal ontspannen van. Kon het maar eeuwig zomer zijn!

1 opmerking:

  1. Ja, op zo'n avond hebben we lang moeten wachten! Ik zie je al knorrend van tevredenheid door je tuin gaan ...

    BeantwoordenVerwijderen