zondag 21 augustus 2016

Zondag = Haakdag

Vanmorgen werd ik wakker van de regen die tegen de ruiten sloeg. Altijd jammer want in augustus hoop je op zon, zodat je op je vrije dag lekker in de tuin kunt ontbijten. Nu kun je ook in de tuin ontbijten als het regent maar vanmorgen was het wel een vloeibaar ontbijt geworden. Je kunt natuurlijk ontzettend de pest er in krijgen van zo'n waterballet terwijl je op een zonnetje gehoopt had, maar daar heb je alleen je huisgenoten maar mee. Die worden dan weer chagrijnig van jouw sombere kop en voor je het weet heb je een hele zondag ruzie. Je kunt het ook maar nemen zoals het komt, je nog even omdraaien in je warme bed om nog even naar dromenland af te reizen en dan later nog in je nacht outfit af te zakken naar beneden voor je eerste kop koffie. 

Ik koos voor het laatste! Zal daar gek wezen zeg om mijn humeur te laten beinvloeden door het weer. Dan kun je in dit land wel aan de gang blijven en zeg nou zelf zo'n extra kwartiertje in je bed ligt zo lekker met dat ritmische getik van de regen tegen de ruit. Wat kan daar nu tegen op? :-)

Even later smaakte dat eerste bakkie koffie ook opperbest en op de bank lag mijn omslagdoek in wording. Gister had ik, toen ik eenmaal het patroon in mijn hoofd had, zo de smaak te pakken dat ik al 1 bol van 100 gram had weggehaakt. Ging ik vanmorgen toch fijn aan de tweede beginnen. En zo geschiedde. Regen, koffie en haken. 

Het geprinte patroon wat ik van mijn collega's had gekregen kwam van een een blog. BijMarie. Daar nam ik eens een kijkje op en helaas bleek dat daar al een poos niet meer geschreven wordt. Marie had het patroon al in 2013 gepost, maar toen ik even verder zocht bleek dat zij het weer van Drops Design had gehaald. Het is echt een leuk patroon en daarom deel ik het schema met jullie. 

http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3518&cid=7

In het Drops patroon is hij in twee kleuren gehaakt, maar dat heeft Marie niet gedaan. Zij maakte hem in 1 kleur en zette er franjes aan. Ik ga voor de Marie versie en maak hem dus in het lichtgrijs en ga er ook franjes aan maken. Dat laatste heb ik nog nooit gedaan, maar dat komt vast goed. Als ik het zelf niet voor elkaar krijg dan kan ik immers altijd nog bij mijn collega's terecht. 

Het werd dus een echte, luie haakzondag en ook vandaag schoot ik weer lekker op. Niet zo vlot als gisteren want mijn vader kwam eten en dus moest ik wel de keuken in. De toeren worden steeds langer en vanmiddag deed ik wel twaalf minuten over 1 toer. 

De buien kwamen af en aan en ik heb geeneens moeite meer gedaan om nog even buiten te gaan zitten. Genoot nog maar even van het haken want het gaat deze week warm worden - ze voorspellen zo'n 28 graden - en dan is het niet fijn met zo'n warme, wollen lap op je schoot. Nee. deze zondag-haakdag pakken ze me niet meer af!

1 opmerking:

  1. Als het zo warm wordt, zal het inderdaad minder fijn worden om te haken aan je project :-)
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen