maandag 12 september 2016

Nazomertje

Het is al twaalf september en ook vandaag hebben we heerlijk na het werk in de tuin kunnen eten. Wat een kadootje is dat zo'n nazomertje. Van mij mag het tot de kerst duren. Alhoewel zo'n echt herfstig weer met  regen die tegen ruiten slaat en wind die om het huis giert is het wel lekker handwerken. Nu is het toch al snel te warm om met een wolletje aan de gang te gaan. Ik schiet met mijn tweede omslagdoek dan ook niet erg op, maar ach in het weekend is het al weer een stuk koeler dus laten we er nog maar even van genieten. 

Mijn blommetjes in de tuin genieten er ook van al hebben de stakkertjes wel steeds ontzettende dorst. Gelukkig is de tuinslag geduldig en heeft al het pottenspul snel een douche gehad. Gaat stukken sneller dan met een gieter aan de slag. De spinnen vinden dat trouwens minder leuk zo'n ongevraagde douche, maar ja zij hebben zonder toestemming te vragen en masse de meest mooie webben geweven en dat vind ik op zich prima, maar dan moeten ze niet verwachten dat we omzichtig om hun web heen spuiten als de planten water krijgen. Trouwens als zo'n spin de hele dag in de zon hangt zal dat best wel warm zijn en zullen de spinnen okseltjes flink transpireren en omdat ik aanneem dat die spinnen niet even naar de grootgrutter of de drogist snellen om flink deodorant in te slaan is ook voor spinnen een douche geen overbodige luxe dunkt me. Straks gaat de hele tuin nog rieken naar spinnenzweet en dat vind ik niet prettig als ik daar met mijn bordje eten zit. 

De spin uit de tomatenbak heeft eieren voor zijn geld gekozen en is in de border gaan wonen. Prima want daar kan hij zich een web weven tot hij een ons weegt, niemand die er last van heeft en de tomaten kunnen dan geplukt worden zonder dat er een web sneuvelt. Gister kon ik trouwens de tweede oogst binnenhalen. Opnieuw een schaaltje vol met mooie, rode tomaten en ook deze worden saus. 

Nee, mij hoor je niet klagen, ik geniet nog even van de nazomer en de temperatuur. Alhoewel een minpuntje is het als je moet werken in een ruimte waar de airco het niet doet. Zo was ik vorige week in een uitvaartcentrum van ons waar de zonwering het niet deed. Bloedjeheet was het in de ruimte waar wij zaten met sollicitanten en wat was ik blij toen ik met een van de kandidaten apart kon zitten in een rouwkamer. Dat klinkt luguberder dan het is, want er ligt natuurlijk niemand opgebaard. Ook zijn deze kamers heel mooi ingericht als een kleine huiskamer en, niet onbelangrijk, de airco deed het hier fantastisch. De kandidaat keek ook even vreemd, maar zo sprak deze, ach als ik hier ga werken zie ik het natuurlijk ook de hele dag. We zaten heerlijk koel en hadden een goed gesprek. Voor alles is een oplossing. 

Zo blijft de najaarskleding nog even in de kast, de zonnebrandcrème onder handbereik, en de zomerse gerechten op het menu. Best fijn allemaal. Nu alleen nog even met de spinnen aan de voorkant in gesprek om ze te vragen of ze alsjeblieft hun webben niet bij de voordeur willen weven want getsie wat is het toch een vies gevoel om elke morgen je dag met een hoofd vol spinnenwebben te beginnen.


1 opmerking:

  1. Ja, dat is wat met die spinnen... Ik loop ook dagelijks een paar webben kapot!
    Als 't met Kerst nog steeds zo warm is... 't is dan al om 5 uur hartstikke donker! Ik kan me niet voorstellen dat ik dan nog buiten zou eten!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen