zondag 30 oktober 2016

Dames Hakken

Vanavond kwamen mijn vader en mijn broertje eten met zijn gezin. Dat zijn allemaal lekkerbekken dus doken mijn echtgenoot en ik de keuken in om een lekker maaltje te koken. Gezellig!

Tussen het roeren, snijden en wat al dies meer zij door nam ik met een glaasje spa even een kleine pauze. Dan is het altijd leuk om even op twitter te kijken of er nog wat gebeurt in de wereld. In mijn timeline zoals dat daar op twitter heet kwam ik bovenstaande foto tegen. Dames Hakken vanaf 7,50 euro! Dat zinnetje houdt me nu al de rest van de dag bezig. 

Want wat vindt er daar achter dat raam nu allemaal plaats? Mag je daar dan voor 7,50 zomaar een dame komen hakken? Mag je zo'n dame zelf uitzoeken of wordt er je een dame toegewezen? Moet je na het hakken de boel zelf opruimen en waar laat je zo'n stukgehakte dame zo gauw, of wordt de boel voor je opgeruimd? Allemaal vragen waar dat bordje geen antwoord op geeft? Het zou prettiger geweest zijn als ze daar wat duidelijker in zijn.

Wat voor soort mensen komen daar eigenlijk om dames te hakken? Wie zegt er nu s'morgens  aan het zondagse ontbijt zo langs zijn neus weg als de kindertjes vragen; "papa, mama wat gaan we doen vanmiddag"? Nou eh papa, (of mama) gaat even dames hakken en daarna gaan we nog even voetballen in het park? Dat is toch schrikken voor die kindertjes?

Bovendien ik snap best dat een mens een bijzondere hobby wil hebben en dat je daar plezier aan wilt beleven, maar in hoeverre kun je leut hebben om een dame te hakken? Wat is daar de kick van? In een welgemikte mep een dame in vijf stukken? Of ben je pas tevreden als de boel net zo fijngehakt is als bijvoorbeeld een bosje peterselie voor in de soep? 

Een ander belangrijk dingetje is? Wat trek je aan tijdens het dames hakken? Het zal toch best een smeerboel worden en het lijkt me dus niet dat je dat in je goeie, zondagse goed gaat doen? Bij de meeste sporten moet je na afloop douchen en moet je sportkleding in de was maar het lijkt me hier dat je toch een schortje voor doet? Er wordt niet gesproken op het bordje over douchen na afloop en of er hier voorzieningen voor aanwezig zijn. Was wel handig geweest want je wil na afloop toch niet besmeurd over straat. Over de bekleding van je auto hebben we het dan geeneens. 

En de dames zelf? Hoe wordt er geselecteerd? Alleen het woord dames al? Welke criteria worden er hier gehanteerd als het over dames gaat? Moeten ze goed in de kleren zitten van bepaalde merken, moet er standaard make-up aanwezig zijn en is een opleiding van minimaal HBO vereist? Moeten ze te allen tijden zijden kousen dragen en een hoed met voile? Wie komt er voor in aanmerking om gehakt te worden? Sterker nog welke dames stellen zich hiervoor beschikbaar?
 
Allemaal vragen waar ik zo gauw geen antwoord op kreeg en dat is best lastig. Dat spookte toch maar door mijn hoofd vanmiddag terwijl ik de perentaart aan het maken was en de bechamelsaus aan het roeren was. Zo'n bechamelsaus maken is al lastig genoeg en dan moet je niet zo'n vraagstuk aan je hoofd hebben? Gelukkig was het eten verder gelukt en was het gezellig aan tafel, maar antwoord op al mijn vragen heb ik nog steeds niet. 

In elk geval, mijn hobby wordt het niet, dames hakken en zelf voldoe ik ook niet aan de bovengenoemde gestelde criteria van een dame dus breek ik mijn hoofd er maar niet meer over. 7,50 euro is trouwens wel erg goedkoop!1 opmerking: