dinsdag 1 november 2016

50!

Morgen is het dus zo ver. Morgen wordt ik 50! De mensen in mijn omgeving die dat al langer zijn zeggen dat het geen pijn doet, je merkt er niks van, maar ik weet het nog zo net niet. 

50. Dat het dus al 20 jaar geleden is dat ik 30 werd en dat vond ik al een heel ding. Laat staan 10 jaar geleden 40. Maar ook daar voelde ik niks van, althans niet in het begin maar naarmate die 40 voller werd begon het lijf toch wat te kraken en te piepen. Ik vrees dus dat dit met het klimmen der jaren alleen maar erger gaat worden.

Zoals gebruikelijk op een oudejaarsavond overdenk ik mijn zonden van het afgelopen jaar. Hmm die zijn er geloof ik niet zo veel. Ik heb me eigenlijk best netjes gedragen. Niemand vermoord, niemand bedreigd, niemand iets afgeperst, niemand geslagen of geschopt en ik kan me niet herinneren dat ik iemand vreselijk heb uitgescholden. Dus met die zonden valt het reuze mee. Eigenlijk zou ik best eens wat vaker uit de pas kunnen lopen. Maar ja eens een muts altijd een muts!

Bij een nieuw jaar horen eigenlijk ook goede voornemens, maar ik ken mezelf (dat is het prettige aan 50 worden) die goede voornemens zoals 30 kilo afvallen, 4 x per week naar de sportschool en drie keer per maand de ramen lappen, hou ik toch niet vol. Daar beginnen we maar niet aan. 

Wat ik me wel voorneem is nog meer genieten van het leven in het NU. Geen zorgen voor de dag van morgen maken. Genieten van de kleine dingen die het leven zo mooi maken. Dus wat meer plezier maken en soms de boel de boel laten. 

Mijn dochter zei vanmiddag, mam ik ben eigenlijk heel blij dat je 50 wordt. Van schrik verslikte ik me bijna in mijn koffie. Ja, want zei ze als je het niet zou worden zou je er niet meer zijn. Kijk dat is een waarheid als een koe. Ze heeft helemaal gelijk want hoevaak hoor ik niet op mijn werk dat er mensen nog veel jonger overlijden. Gebeurt vaker dan je denkt. 

Daarom wordt ik morgen toch maar 50 met plezier en trots op wat ik de afgelopen 50 jaar allemaal voor elkaar heb gekregen. Ga ik morgen gezellig trakteren op mijn werk (hele middag in de keuken gestaan om twee taarten en 12 muffins te bakken) en ga ik morgenavond gezellig uit eten met mijn man en dochter en zal er ongetwijfeld contact zijn met zoon vanuit Frankrijk. Zaterdag ga ik het met de rest van de familie vieren. Het zal wel goed komen met die 50. Hoop ik!

Afbeeldingsresultaat voor gedicht 50


3 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met het 50 jaar worden, pop in de tuin?
  Geniet er zeker maar van hoor, voor je het weet ben je zo 60,
  het gaat zo hard.
  Fijne dag,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag is het dan zover: van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Een vrolijke, feestelijke en gezellige dag gewenst en ook vast een feestelijk weekend! En nog veel vrolijke verjaardagen voor de toekomst :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd Annemarie! En 50 is echt niet zo oud als het lijkt hoor...
  Groetjes van (een 53-jarige) Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen