maandag 7 november 2016

Nagenieten!

Inmiddels ben ik er achter dat 50 worden geen gewone verjaardag is. Wat heel grappig is, is dat mensen me nu aanspreken met Saartje en als ik dan opkijk van waar hebben we het over dan wordt de vijftig steeds genoemd en geroemd. 

Afgelopen zaterdag hebben we het met de familie en vrienden gevierd. Niet zo'n grote club, maar de meeste waren er. We hadden een koud buffetje besteld bij de slager en dat zou tussen half en kwart voor zes gebracht worden en de familie zou om zes uur binnenschuiven. 

Normaal gesproken wordt hier op zaterdagochtend lekker uitgeslapen maar nu zat mijn echtgenoot al vroeg beneden. Eerst maar eens het huis aan kant gemaakt en toen richting douche en in de kleren om op pad te gaan voor de boodschappen. Dat laatste bleef hij maar rekken. Het leek Andre van Duin wel met zijn effe wachten..........

Uiteindelijk was hij er klaar voor en stiefelde ik met de boodschappentassen aan mijn arm de deur uit. Op dat moment sprong er een man voor mij met een zwarte baret op en riep keihard Surprise! Zoonlief helemaal uit Marseille om zijn oude moeder te feliciteren. Achter hem stond zijn vriendin met een bos bloemen en een grote rode ballon in de vorm van een hart. Ik ging uit mijn dak van plezier. Wat heerlijk om hem na twee maanden weer even vast te houden en te knuffelen. Wat een zalig cadeau. Mijn man en dochter hadden al die tijd natuurlijk in het complot gezeten. De boeven. 

Het werd een heerlijk feestje. Ook weer zo ontzettend verwend met mooie cadeautjes, ik kan wel een winkeltje beginnen, en het huis staat helemaal vol met bloemen. Ik geniet nog steeds na. 

Vanmorgen zijn ze weer op het vliegtuig gestapt en nu is het dus een beetje stil in huis. Maar ach volgende week gaan wij een paar dagen naar Marseille en zien we ze weer. 

Ik kreeg heel veel prachtige cadeautjes en met allemaal ben ik even blij, maar toch is er een cadeautje waar net een gouden randje om heen zit. Op vrijdag 21 oktober leerde ik mijn nichtje van 12 haken, zo even tussen neus en lippen door en een dag later kreeg ik al een appje dat ze bij de Hema een haaknaald had gekocht en een grote bol wol. Aan de foto's te zien had ze het al aardig onder de knie. Het grappige is dat mijn eigen dochter helemaal niet van handwerken houdt maar mijn nichtje dus wel. Eindelijk weer iemand in de familie waar ik lekker mee kan beppen over handwerken. En dat cadeautje dan? Nou nichtje heeft een pannenlap voor me gehaakt. Zo lief. 

Zelf heb ik dit weekend de haaknaald nauwelijks gehanteerd, terwijl ik vorige week nog lekker de gang er in had. Ik hoef nog maar vier lapjes voor mijn deken en dan kan ik hem in elkaar zetten. Ach we hebben geen haast en vijftig wordt je maar 1 keer. Daar moet je van genieten.

2 opmerkingen:

  1. Ontzettend leuk! Wat een super verrassing dat je zoon kwam met z'n vriendin! Je hebt volgens mij topdagen gehad :-)
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wedden dat die verrassing van je zoon het mooiste cadeau was! Nou, het feit dat je 50 bent geworden is dubbel en dwars gevierd.

    BeantwoordenVerwijderen