donderdag 17 november 2016

Soms zit het mee en soms zit het............

Mijn motto is dat het leven een feestje is en dat je zelf de slingers op moet hangen maar soms kukelen die slingers zo maar ineens naar beneden. In plaats van in een Zuid Franse stad op de boulevard te flaneren en met zoon en schoondochter een kop koffie op een terras te doen, zitten we aan het ziekbed van dochter. Iets van ongelukje in klein hoekje. Heel naar dat we niet weg konden maar belangrijkste is dat dochter weer herstelt

Afgelopen maandag emmerde ik nog dat het zo lekker was om gewoon een middagje te kunnen haken. Nou nu heb ik niets te klagen want tussen het zorgen door is er volop tijd om aan de haak te gaan. Niet de ganse dag want dan protesteert mijn hand, mijn duim en mijn pols maar toch wel een behoorlijk poosje. Alle tijd om de tien lapjes die te groot en te wijd waren over te doen. Inmiddels is nummer drie bijna af. 

Ondertussen droom ik al weer van een volgend project. Wat zal ik hierna nu eens gaan maken. Ik heb nog een prachtige streng lace liggen waar deze sjaal van gebreid moet worden:
Muness Tower mixed magenta 


Is hij niet prachtig? Na maanden alleen maar gehaakt te hebben is het misschien wel weer eens leuk om wat op de breipennen te zetten. Ik kocht de streng op de handwerkbeurs bij Wereldwol. http://www.wereldwol.nl/index.php/breiboeken/muness-tower-shawl.html


Een tijdje geleden kwam ik op het blog van Haak maar Raak ook al zo'n beeldschone sjaal tegen die op mijn verlanglijstje staat.
 
 http://haakmaarraak.nl/free-crochet-pattern-feather-fan-shawl/ 
 Ik heb nog net geen proeflapje gemaakt van deze steek omdat ik perse eerst de deken af wil maken, maar de verleiding is groot. 


Zo kocht ik laatst bij  Jeanet van Blij dat ik brei een bol Unicat genaamd Vuurvogel omdat ik direct weg was van de kleuren. http://blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/search?updated-max=2016-11-04T14:23:00%2B01:00&max-results=15

 
Unicat  vind ik heel prettig garen om mee te haken en het is gemakkelijk besteld, vanuit je luie stoel een  mailtje sturen en met een paar dagen komt de post het brengen. Van dit garen wil ik ook sjaal maken voor mijzelf, alleen ben ik er nog niet uit wat voor sjaal het moet worden. Rechthoekig of toch een soort van omslagdoek. Er zit 900 mtr op dus er kan een flinke sjaal uit. 

Maar goed voorlopig moet ik nog even gestaag doorwerken aan de deken, nog 7 lapjes over doen en hem dan in elkaar zetten en de rand er aan maken. Ik kan nog wel even door mijmeren over het volgende project. Misschien maak ik met de unicat de sjaal van haak maar raak wel. Geen idee of dat wel kan qua garen soort maar er is nog tijd genoeg om daar het hoofd over te buigen. Advies van ervaren handwerksters is natuurlijk van harte welkom.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Annemarie,
  Zelf heb ik van unicat een omslagdoek gehaakt, heel mooi om te zien
  en heerlijk om te dragen, maar de feather fan sjaal zal er zeker ook
  erg mooi van zijn, ik denk dat ik daar voor zou kiezen vanwege het
  kleurverloop.
  Succes met je keuze en heel veel beterschap voor je dochter.
  groet, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps, daar vielen al jullie plannen in het water! Maar een ziek kind gaat voor, dan is de rest opeens minder belangrijk.
  Ik hoop maar dat wat in het vat zit niet verzuurt...
  En jij maar haken, heerlijke bijkomstigheid...
  Wat goed van je dat je eerst stug aan de lapjes werkt en het geheel compleet maakt! De plannen voor de sjaals zijn ook wel heel erg verleidelijk, tjonge ... jij weet ook wel wat mooi is!
  Beterschap gewenst voor je dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer! Beterschap voor je dochter en ik hoop dat het voor jullie slechts een kort uitstel is wat betreft het bezoek aan zoon en "belle" dochter.
  Heel verstandig dat je eerst die deken afmaakt! En ja... moeilijk kiezen! Wat een mooie ideeën heb je al verzameld! Zelf heb ik kort geleden de Sint Jacobsschelpen omslagdoek gehaakt van zo'n bol. Vond ik ook een heel leuk patroon om te haken!
  Groetjes en fijn weekend!
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen