vrijdag 30 december 2016

Presentjes

Gelukkig heb ik mijn man niet hoeven te vermoorden want de rolmopsen zijn geheel onbeschadigd aangekomen in Marseille. Ze zaten nog vrolijk voor hun raampje, misschien wat door elkaar geschud want zachtzinnig gaat het er niet aan toe met die koffers in zo'n vliegtuig, wat op zich best te begrijpen is. 

Ze werden in elk geval blij welkom geheten door hun nieuwe eigenaar. Die slaakte tijdens het uitpakken een blije kreet van verrassing en verzekerde ons dat hij daar samen met de fles Ketel jenever enorm van zou genieten. Die krijgen dus een goed thuis. 

Ook de mok met Rembrandt en aanverwante artikelen werd blij aanvaard door schoonmoeder van onze zoon. Ze verzekerde me dat ze dol was op kunst en heel nieuwsgierig is naar ons mooie, vernieuwde Rijksmuseum. Het is een verschrikkelijk aardige dame, dus een uitnodiging was zo gedaan. Als ze naar Amsterdam wil komen staat de logeerkamer tot haar beschikking en ga ik met alle plezier met haar naar het Rijksmuseum. 

Wonderlijk maar ook mooi dat je met iemand die je nooit eerder hebt gezien al zo snel verbonden kunt voelen. Ik moet eerlijk bekennen dat dat waarschijnlijk ook komt omdat ze me vertelde dat ze onze zoon zo'n schat vindt. En dat allemaal in het Engels met een prachtig Frans accent als in de serie Allo Allo. Kijk daar raakte ze me mijn trotse moederhart, want zelf ben ik ook beretrots op dat kind dat binnen drie maanden zo goed Frans spreekt en het hem toch maar even flikt om binnen de bepaalde tijd een vaste aanstelling te krijgen op zijn werk. 

Alle andere cadeautjes waren ook welkom en vooral de streng wol en het patroon van de sjaal vielen in goede aarde en er stond direct een leuk gesprek over handwerken. Ik krijg een foto als de sjaal klaar is en als vriendin hem af heeft voordat haar logeerpartij bij schoondochter en zoon er op zit dan zal ik hem ook nog wel persoonlijk aanschouwen. 

Zelf zijn we ook ontzettend verwend. Ik kreeg een bakblik om madeleines te bakken, die kleine, heerlijke Franse cake'jes en een prachtig boekwerk over patisserie, met natuurlijk daarin het recept van de madeleines en nog vele andere heerlijkheden. Schoondochter vertelde me dat het het boek is in Frankrijk als het om patisserie gaat. Het is in het Frans maar dat is geen probleem omdat ik natuurlijk al best wat bakervaring heb en anders is er nog google translate. Dat gaat helemaal goed komen. 

 Afbeeldingsresultaat voor madeleines

Ook kreeg ik een kookboek met klassieke Franse gerechten (in het Engels) een prachtige fles extra vierge olijfolie uit de Provence die verrukkelijk schijnt te zijn over salades, zo vertelde schoonpapa mij en lagen er Led kaarsen en een paar Fransen sokken onder de kerstboom. Wat een verwennerij allemaal. Ik kan me voorlopig lekker uitleven in de keuken en neig al naar een heerlijke boeuff bourgignon voor komende week. Altijd een fijn gerecht wat je van te voren kunt klaarmaken en dan na een lange werkdag snel aan tafel kunt en lekker kunt eten. 

Ik kon mij al niet vinden in de uitspraak dat Frankrijk een mooi land is maar dat er geen Fransen zouden moeten wonen, maar na deze gastvrijheid, hartelijkheid en verwennerij is dat alleen maar bevestigd. Dit zijn schatten van Fransen en ze kunnen heerlijk koken. Ik heb ze in mijn hart gesloten.

1 opmerking:

  1. Heerlijk voor je! En o, wat een heerlijke cadeaus kreeg je! Ik geniet een heel klein beetje mee :-)
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen