zaterdag 11 februari 2017

Handwerkbeurs

Wat was het leuk in Zwolle afgelopen donderdag op de handwerkbeurs. Met vier collega-vriendinnen was ik daar. Onderweg naar Zwolle kregen we nog wel even een sneeuwbuitje maar dat mocht geen naam hebben en om 11 uur arriveerden we bij de IJsselhallen. Daar stond het al redelijk vol maar gelukkig was er voor ons Fordje nog een plekje. 
Eenmaal binnen eerst de jassen afgegeven bij de garderobe en toen eerst aan de koffie. Daar stond een flinke rij voor en dat is logisch als je maar twee koffiemachines hebt die er een dikke minuut per vers getapt kopje over doen. Het was gelukkig wel een lekker bakkie, dat dan weer wel.  Na de koffie gingen we los. :-)

Heel systematisch deden we eerst de hele buitenrand aan stands en toen de binnenpaden van links naar rechts zodat we niets zouden missen. We hebben dan ook alles gezien en heel veel bekeken. Wat was er veel moois! Niet alleen op de stands maar ook de bezoekers toonden natuurlijk hun mooiste creaties. Ik heb dan ook prachtige truien en vesten voorbij zien komen. Ook veel minder goed gelukte creaties zullen we maar zeggen, maar ach als de eigenaresse er maar blij mee is en lol heeft gehad tijdens het maken. Wie ben ik dan om er wat van te vinden en smaken verschillen. Heel grappig was een dame met een kikkermuts. Een grote, groene muts met een geel gehaakt kroontje erop en voorop grote bolle kikkerogen met van die oogjes die zo grappig rollen. Daar hebben we met zijn vijven flink lol om gehad. 

Rond een uur of een kregen we trek en zochten we het restaurant op voor een broodje, maar dat viel wat tegen want de broodjes waren al op. Gelukkig was er best nog wel wat anders maar toch raar van zo'n cateraar in die grote hallen dat er dan zo weinig is. En dat met zoveel hongerige dames, want de mannen waren zwaar ondervertegenwoordigd. 

Ondertussen hadden we alle vijf nog niks gekocht. Natuurlijk wel aan allerlei wolletjes gevoeld en allerlei mooie dingen bekeken maar nog niks in de boodschappenkar die een van ons had meegenomen. Toen ze daar s'morgens de deur mee uitstapte dacht ik nog, nou nou jij bent wat van plan, maar later kwam hij inderdaad goed van pas. 

Wat opviel dat er heel veel stands waren met quilts en stofjes. Prachtig om te zien maar wij kwamen daar voor de wolletjes en haakpatronen. Die waren er ook, maar toch het meeste breiwerk en we hadden eigenlijk allemaal zo onze wensen. J. wilde mooie dunne zwarte wol om een stola mee te haken, E. wilde donkerblauwe wol om een vest van te haken, I. wilde een bijzonder draadje, om het even wat, om iets moois van te maken en had ook een hele waslijst meegekregen van haar moeder om aan te schaffen en N. wilde graag hele dikke wol om te kunnen armbreien. En ik had niet echt een plan maar keek wel wat er op mijn pad kwam. En dat kwam het gelukkig. 

Uiteindelijk kocht ik vijf bollen Scheepjes Velvet om een kussen van te haken en een streng prachtige scrumptious lace bij Marieke van Wereldwol om daar een mooie sjaal van te breien of te haken. Ik kreeg het patroon van de Muness sjaal erbij en misschien maak ik die wel. Verder heb ik me netjes ingehouden. Aan het einde van de dag waren we allemaal geslaagd en zat de kar flink vol. 
Het was een hele leuke dag. Ook leuk om de mensen van een aantal blogs die ik volg nu eens te zien. Jansus en Jansus stond er met een leuke stand, al is het jammer dat zij bijna niet meer bloggen. Ook heb ik het randje van de week van Atelier Soed Idee nu in het echie gezien en ook Jacobus Aap van zij maakt het in het echt kunnen bewonderen. Leuk hoor. 

Moe maar voldaan keerden wij huiswaarts met allemaal wol en ideeën voor mooie nieuwe projecten en sloten wij ons dagje uit nog af met een gezellig etentje bij de Chinees. Omdat ik een paar dagen vrij ben zie ik de dames pas volgende week weer op het werk maar ik weet zeker dat ze al druk bezig zijn met hun nieuwe wolletjes. 

Oh en als je dit blog leest en nog van plan bent om ook naar de beurs te gaan, ga dan zeker even langs bij Wolliez. Zij heeft een klein standje met de mooiste kleuren Unicat in diverse looplengtes en wat werden we daar leuk geholpen. E. en N. wilde graag een bepaalde kleur in de looplengte 1100 meter en laat die nu net uitverkocht zijn. Geen nood zei de Wolliez dame ik stuur hem gewoon op, want die heb ik thuis nog. Zij had om haar mooie zelf gehaakte sjaal een leuk leren riempje en dat wilde een aantal dames ook wel, maar konden de stand niet vinden. De eigenarese van Wolliez liep gewoon even met ze mee. Wow wat een klantgerichtheid. 


2 opmerkingen:

  1. Mooie aankopen, Annemarie!En een leuk verslag van jullie dagje op de beurs. Ik ben niet geweest nu, wel een tijdje terug bij de Breidagen, ook in Zwolle. Ik heb gehoord dat deze beurs veel groter is, maar misschien is het aantal wolkramen wel hetzelfde :-)
    Groetjes en geniet van je aankopen!
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Net als veel andere dames heb je een leuke dag gehad op de beurs, begrijp ik. Zojuist las ik bij een quilster dat er veel wol en garenkramen waren. Zij bekeek het weer vanuit haar hobby.. Je nam mooie bolletjes mee, prachtig garen van Scheepjes hè... Ben je al begonnen met haken?

    BeantwoordenVerwijderen