woensdag 12 april 2017

Van bikini naar borstrok


Kon je afgelopen zondag nog in bikini in de tuin zitten, zulk lekker weer was het, vandaag is het meer weer voor een extra borstrok. Die ik trouwens niet heb en ook nooit gehad heb, want het is natuurlijk wel een erg ouderwets kledingstuk. Zou iemand dat nog dragen? Geen idee, maar weer voor een vestje is het in elk geval wel. De bikini is wel weer heel ver weg. Overigens heb ik zondag ook niet in bikini in de tuin gezeten. Ben je gek, de buren zouden zich een hoedje schrikken en ook dit kledingstuk is niet in mijn bezit. Waarom leuter ik dan zo over bikini en borstrok?

Eigenlijk omdat ik de zon en dat heerlijke temperatuurtje van zondag wel een beetje mis! Tel je zegeningen en deze dag kan mij niet meer worden afgepakt, maar oh wat heb ik genoten. Geef een mens een vinger en men neemt de hele hand, met andere woorden ik had zo gehoopt dat het een beetje door zou zetten en dat ik dan door de weeks na het werk nog even de tuin in kon. Nu is het gewoon weer koud. De kachel is vanzelf weer aangegaan en hoewel een blik naar buiten een vrolijk tuintje laat zien met nog meer tulpen die vrolijk aan het bloeien zijn, heb ik niet de minste neiging nu om even bij ze te gaan zitten. Ik geniet wel voor het raam. Lekker warm achter het glas. 

Zondag heb ik me bekommerd om de moestuintjes. Ik had er inmiddels een stuk of tien en die heb ik maar eens gezaaid en in mijn ieniemienie kasje gezet. Ook heb ik opnieuw de tomaten gezaaid en de basilicum en voor de gezelligheid ook nog een paar Afrikaantjes. Dat is wel een ouderwets bloemetje, maar als je ze in de buurt van rozen zet dan houden ze daar de aaltjes weg. Aaltjes houden niet van Afrikaantjes. Nou ik vind ze dan wel een tikkie ouderwets, maar ook best lief en in mijn wit/gele border onder de gele rozenstruik kleurt dat ook nog best leuk. 


Ook heb ik radijsjes gezaaid in een bloembak. Op de foto die ik zondag maakte staat dat allemaal nog lekker te stoven in de zon. Het kasje heb ik diezelfde avond nog naar binnen gehaald en inmiddels komen een aantal moestuintjes tot leven. Hier en daar piekt er en groen blaadje boven de grond. Altijd mooi om te zien. 
                         

Over een paar dagen verwacht ik de eerste tuinkers te kunnen oogsten en dat komt net goed uit zo voor het paasontbijt. Een lekker eitje uit de oven, un oeuf en cocotte, om nog even terug te keren naar Franse sferen, bestrooid met eigen gekweekte tuinkers staat goed op de paas ontbijttafel en smaakt heerlijk. Dat gaat vast goed komen. 

Dus geen bikini en ook geen borstrok, maar gewoon mijn keukenschort lijkt me nu de meest logische keuze. Voor nu, om ons avondmaaltje te gaan koken (chili con carne) en voor straks met de paas met tuinkers uit eigen kweek. En dat weer nemen we maar op de koop toe!

2 opmerkingen:

 1. Ja, het is een heel verschil qua weer. Vandaag vond ik het gewoon koud, maar dat kwam natuurlijk ook door de wind.
  Zondag waren we gewoon een beetje loom van de warmte, je lichaam moet er gewoon aan wennen. En onze buurvrouw zat dus in bikini! Kindertjes in zwembroekjes en buurman ook...
  Leuk al die zaaisels in potjes! Ik ben ook bezig, maar je moet wel een beetje geduld hebben. Komkommer lijkt maar niet op te komen en ik heb al gelezen dat cherrytomaatjes ook moeilijk zijn ... Maar het gaat om het plezier toch?

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, jij bent goed bezig! Ik zet nog even een linkje in mijn blog van morgen, dan heb ik weer APRILle tuinpret :-)
  Vandaag veel regen. Niks aan, maar wél goed voor de tuin!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen