donderdag 11 mei 2017

Voor je lol..........

Na de desastreus verlopen voor Feijenoord hoorde ik afgelopen zondag een fan zuchten: Feijenoord fan ben je niet voor je lol. Ik moest daar een beetje om gniffelen (ik ben een echte Ajax fan) en vond het tegelijkertijd ook een beetje zielig want als je er geen lol aan beleefd waarom ben je dan fan? Ach misschien wordt je daar mee geboren als in je Rotterdam geboren bent. Geldt natuurlijk voor alle voetbalfans van diverse clubs in Nederland.

Vanavond moest ik weer denken aan deze uitspraak en niet omdat Ajax nu de halve finale speelt, maar omdat wij in de rij stonden voor de kassa bij Ikea. Dat doe je namelijk ook niet voor je lol!

En het begon zo goed, want de logeerkamer is behangen en geschilderd en aanstaande maandag wordt de vloerbedekking gelegd. Heerlijk want dan kunnen de spullen die zo lang ergens anders opgeslagen staan, hutjemutje in onze slaapkamer en wat op de overloop, weer terug en kan de boel opgeruimd worden. Dat vind ik het ergste aan zo'n doehetzelf klus. Dat je huis zo'n puinhoop is en dat komt natuurlijk ook omdat we in een bescheiden blokkendoosje wonen en niet in een riante villa.

Er moet natuurlijk ook een bed in de logeerkamer anders kan het aanstaande echtpaar niet slapen en we besloten tot de aanschaf van een bedbank. Dat is netjes en handig. Het Zweedse meubelpaleis heeft een uitgebreide collectie, zit hier in de buurt, ze zijn niet zo duur en ze bezorgen het tegen een schappelijk prijsje. Dus op naar Ikea.

Nu moest er natuurlijk gewoon gewerkt worden vandaag en was ik op een vestiging in het midden van het land en dus niet vroeg thuis. Dat was helemaal geen probleem want bij Ikea kun je ook eten voor een schappelijke prijsje en het is ook nog eens goed te hachelen hoorden wij van diverse kanten. En eerlijk waar, we hebben lekker gegeten voor een prikkie en zit je nog best gezellig. Niks mis mee. Zeker niet voor een gewone doordeweekse donderdagavond.

Na een kopje koffie gingen we van start. De bedbank hadden we al eerder uitgezocht en nu moesten we hem bestellen en dekbedjes kopen met een nieuw overtrekje en een nieuwe boekenkast. De vorige Billy is helaas na ruim 26 jaar en drie verhuizingen overleden. Met pijn in het hart namen we afscheid want het was de laatste tijd zo'n fijne kast voor mijn wolletjes en allerhande handwerkspul.

Bepakt en bezakt kwamen we bij de kassa en oef wat was het daar druk. Natuurlijk waren niet alle kassa's open en natuurlijk kiezen wij altijd de verkeerde rij. Voor ons stond namelijk een meneer met een soort van opgerold tapijt en een kussen onder zijn arm, maar daarvoor stond een dame met VIER, ja echt VIER winkelwagens vol met spullen. Mensenkinderen. Telkens als de man voor ons dacht dat ze alles op de band had werd er weer een tas leeggemaakt en konden wij weer wachten. Een totale woning inrichting lag er op de band. Ja zei ze, ik ga helemaal opnieuw beginnen terwijl ze de laatste tassen uit de laatste kar haalde en eindelijk het bordje met volgende klant neerzette. Ondertussen waren twee sprieterige pubers de boel weer aan het inladen.

Ik heb geen voeten meer. Nee een avondje Ikea doe je echt niet voor je lol......................


1 opmerking:

  1. Jullie hebben het dan ook wel echt heel slecht getroffen met juist die volle karren! DH gaat altijd mensen observeren als hij in de rij staat... Maar als je moe bent na een lange dag dan snap ik dat die lol er ook snel af is...
    Maar ik denk als straks alles geleverd is en spic en span is, je heel erg geniet!

    BeantwoordenVerwijderen