donderdag 3 augustus 2017

Update doek

Over minder dan een week is ons nichtje al jarig en daarom ben ik druk aan de haak! Inmiddels al aan de vierde bol dus er komt schot in, maar er moet nog even worden doorgewerkt. Nou er zijn vervelender dingen dan lekker op de bank onder het genot van een kopje koffie te zitten haken. Luisterend naar de radio of af en toe een blik werpend op de tv. Mij hoor je niet klagen.

Alhoewel, ik heb wel wat te klagen. Over het weer! Het zal niet, hoor ik in mijn oor, want als wij Nederlanders iets goed kunnen is het wel klagen en mopperen over het weer. Doorgaans kan het mij niet zoveel schelen wat voor weer het is, al prefereer ik een zonnetje boven een plensbui, maar als die plensbui er is als ik toevallig net in mijn warme bedje lig dan is zo'n plensbui een heel fijn achtergrondmuziekje.

Het is vandaag 3 augustus, hoogzomer dus, maar wel een echte Hollandse zomer. Vandaag moest ik naar Meppel. Een mooie rit zo door de polder en het Drenthse landschap. Felle opklaringen en witte donzige wolken in een blauwe lucht. Helder zomerlicht over korenvelden en akkers vol met mais of aardappelen. Echt een heel mooi gezicht. Tot zover geen klagen, maar dan die wind! Mensenkinderen toen ik na gedane arbeid daar het pand verliet woeien mijn haren bijna van mijn hoofd en werd mijn Fordje geteisterd door enige windstoten. Nu is mijn Fordje niet zomaar uit het veld te slaan en ligt - zeker met mij erin - stevig op de weg, maar voor mijn medeweggebruikers met aanhanger of caravan was dat wel een ander verhaal. Zeker op de ketelbrug!

Wat ik zo jammer vind is dat het nu wel hoogzomer is maar geen buitenzit weer. Niet lekker in de tuin eten en nog lang buiten zitten. Dat zou natuurlijk best kunnen, maar dan moet je wel je berenvel aan trekken. Daarom mopper ik een beetje op de Hollandse zomer en die ellendige wind die al mijn bloemen teistert in de tuin.

Ik weet dat het niet zoveel zin heeft om te klagen want daar wordt die zomer echt niet stabieler door, maar toch blijf ik het jammer vinden. Aan de andere kant ben ik blij dat ik nu ook niet in Rome vertoef, daar is het 41 graden en ook bij zoon en schoondochter in Marseille is het ruim 35 graden.
Als ik eerder ben zijn dat ook geen temperaturen waar ik blij van word dus moet ik van mezelf ophouden met zaniken.

Gewoon lekker doorhaken aan de omslagdoek, want voor we het weten is het weer herfst en dan kan ze hem vast goed gebruiken.

2 opmerkingen:

Akkelien Smink zei

Ach ja, op dinsdag en woensdag zaten we heerlijk buiten te eten en dinsdag bleven we zelfs nog tot vrij laat buiten, maar gisteren.... foei, wat een storm!
Lekker haak-weer :-)
Groetjes,
Akkelien

Elizabeth zei

En toch hebben we heel veel mooie dagen gehad... Echte hitte van 30-35 graden gelukkig niet zoveel.
Het ligt er ook aan hoe je tuin ligt; wij hebben rond 6 uur volop zon in de veranda en in de boomgaard. Maar gisteren aten wij ook binnen hoor en de dag ervoor ook.
Mooie omslagdoek ben je aan het haken!