vrijdag 15 september 2017

Kringloopwinkelen

Voor kerst kregen man en ik een hotelbon. Weer terug uit Frankrijk besloten we deze in te wisselen zodat we even konden bijtanken van alle emoties. Bovendien kletsten we samen alleen maar over wat we hadden meegemaakt dus was het goed dat we er even samen tussenuit piepten. Anders werden anderen maar gek van ons.

We kozen voor een landhotel in Almen. Dat ligt in de Achterhoek op 20 minuten van Deventer. Nu kom ik voor m'n werk regelmatig in de Achterhoek en weet ik hoe mooi het daar is. Nu konden we er lekker lang van genieten. 

Met windkracht 8 reden we de straat uit woensdag en gelukkig werd de storm hoe dichter we Almen naderde minder. In het hotel zetten we de koffer op de kamer en gingen richting Zutphen. 

Een mooi ritje naar een schattig stadje met leuke winkels. Ze hebben daar nog een echte boekwinkel, zo een waar het heerlijk naar boeken ruikt en je eindelooskunt  snuffelen. We sloegen er een plezierig uurtje stuk. 

S'avonds aten we een heerlijk diner in het hotel en sliepen die nacht als roosjes. Na het ontbijt gingen we weer huiswaarts maar niet meteen. We wilden nog wat dingen in de buurt bekijken. Helaas moest de zon al snel het veld ruimen en begon het weer te regenen. Geen weer meer om buiten te zijn. 

Nu schijnt kringloopwinkelen erg in te zijn en dus bedachten we dat ook eens te gaan doen. Even Google raadplegen voor een adres en hup daar gingen we al naar Deventer. 

Een grote hal vol met spullen. Bij binnenkomst zag ik een vitrinekast met mooie glazen en laat daar nu een schattige etagère tussen staan. Die riep me. Of ze alsjeblieft met me meemocht. Natuurlijk want ik was net op zoek naar haar. 

Er was ook een aparte afdeling voor boeken. Het leek wel een bibliotheek zo groot en wat lag er achteloos op de tafel die er stond? Een handwerkboek! Net wat ik zocht. 

Zes euro armer maar erg blij reden we weer richting Amsterdam. In de hozende regen en eerder dan gepland, maar ach het was leuk geweest. 

Thuis deden we de kachel aan, zetten we een potje thee en gingen de trouwfoto's nog maar eens bekijken. 


3 opmerkingen:

 1. Ondanks de storm en de regen hebben jullie toch heerlijk genoten! Ik heb al vaker gehoord dat Zutphen leuk is, maar ben er zelf nog niet geweest. Leuk hè zo'n kringloopwinkel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, leuk allemaal! Een week vol met happy momentjes!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gezellig allemaal! Ik volg je blog al een tijdje, maar vind het nu nodig om te reageren! Heerlijk! Janneke

  BeantwoordenVerwijderen