dinsdag 12 september 2017

Vrijdag! Vertrek!

Wat een geweldig weekend hadden wij! We zijn weer terug en het is nog nauwelijks te bevatten allemaal.

Vrijdag vertrokken we in de hozende regen met z'n achten naar Schiphol. Man, dochter, broer, schoonzus, neefje, nichtje en mijn vader. Voor hem was het extra spannend want hij had al in geen 30 jaar meer gevlogen. Op Schiphol voegde de beste vriend van onze zoon zich bij ons gezelschap en zo waren we met negen man op weg. Gezellig. We gaven de koffers af en gingen vlot door de security. Mijn vader, nichtje en neefje keken hun ogen uit. Daarna was het tijd voor koffie en mijn neefje stond met zijn neus tegen het raam geplakt om de vliegtuigen te zien vertrekken van de gate en te zien opstijgen. Met 20 minuten vertraging gingen we de lucht in om anderhalf uur later in Toulouse te landen in de zon!

De huurauto opgehaald, een busje voor 9 personen en op naar het hotel. Dat was nog even gek want er zijn meerdere Ibis hotels in Toulouse en zoon had ons doorgegeven dat het die in het centrum was. Stonden we daar aan de verkeerde receptie. Uiteindelijk belde de vriendelijke receptionist naar de andere twee hotels in het centrum om te horen waar we dan wel welkom waren en we klommen allemaal weer in de bus!

S'avonds gingen we met een hele groep bruidsgasten tapas eten in een heel leuk restaurant. Schoondochter wist de weg en dus stekkerden we met een hele groep bruiloftgasten door Toulouse. Toen wij allang aan een drankje zaten kwam eindelijk de bruidegom, want die moest eerst nog gasten van het vliegveld halen. Wat was het heerlijk om hem weer te zien en hem weer in mijn armen te hebben!

Met een ploeg van ongeveer 30 personen- voornamelijk familie en vrienden van de Gom en wat vrienden en de broer en schoonzus van de Bruid -zaten we gezellig te eten en te kletsen. Gesprekken in het Frans, Nederlands en Engels, alles door elkaar. Kwamen we er niet uit dan konden zoon en/of schoondochter vertalen. Het was een lawaai van jewelste, maar we waren niet de enige gasten. Heerlijk gegeten en de stemming zat er al goed in! 

Op tijd zochten we ons mandje op om een goede nachtrust te krijgen want zaterdag - de grote dag - moesten we al weer vroeg uit de veren.

2 opmerkingen:

 1. Hé, wat leuk om te lezen :-)
  Ik reken op een vervolg en hoop op in ieder geval een foto van 't bruidspaar!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezelligheid! (Ik loop nog even achter met lezen...)
  Maar wel druk zo'n avondje vòor de bruiloft! Zijn ze dit gewend in Frankrijk? En kon je er wel van slapen?

  BeantwoordenVerwijderen