zondag 29 oktober 2017

Advies Aanvraag bij Ervaren Breisters???

De afmetingen voor mijn Dikkie Dik dekentje heb ik helemaal uitgerekend naar aanleiding van het proeflapje. Tot zo ver niks aan de hand!

Maarrrrrr nu moet ik over krap 20 naalden volgens mijn berekeningen met het inbreien beginnen van de kat en nu ben ik vergeten hoe ik dat altijd deed met de teruggaande naalden.

Volgens het telschema is het patroon 79 naalden hoog. Dat zijn enkele toeren. Als ik de averechtse toeren hetzelfde brei als de heengaande toeren dan wordt het patroon 158 naalden hoog en dan kom ik niet uit met mijn berekening. Als ik het telpatroon aanhou dan moet ik dus ook in de averechtse toeren het schema aanhouden.

Het is al zo lang geleden dat ik zo'n figuur heb ingebreid dat ik niet goed meer weet hoe ik die patronen moet lezen.

Ik neig er naar om het patroon aan te houden en dus ook in de averechtse toeren te meerderen of te minderen volgens het patroon. Op die manier wordt Dikkie gewoon 79 naalden hoog.

Wie o wie heeft er vaker met dit bijltje gehakt en denkt even met me mee?

Alvast heel erg bedankt!


5 opmerkingen:

 1. Meerderen? Minderen? Volgens mij is elk blokje uit je teltekening 1 steek. En dat kan een steek zijn in je heengaande toer en ook in je teruggaande toer. Begrijp je wat ik bedoel? Anders moeten we maar even contact zoeken via facebook of zo :-) Dan gaan we chatten!
  Succes en groetjes!
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, en let erop dat je de draden goed om elkaar heen slaat bij de kleurwissel!

   Verwijderen
  2. Dank je wel Akkelien, zo had ik het precies in gedachten dus nu kan ik weer verder en gaat het helemaal goed komen. Ook met de draden om elkaar heen. Fijn dat je zo snel reageerde! Groetjes,
   Annemarie

   Verwijderen
 2. Hier komt spuit 11...
  Je bent waarschijnlijk al een heel eind met inbreien... Maar ik kan alleen maar heel erg instemmend knikken n.a.v. de tips van Akkelien...
  Succes en ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen