dinsdag 3 oktober 2017

't valt niet mee en ruzie met markeerders

Gisteren begon ik na het werk en het wekelijkse was wegwerken opgewekt aan de eerste toeren van het telpatroon van de Muness Tower sjaal. In de derde toer moest ik immers de stekenmarkeerders zetten.

Dat werd een zooitje. Geen idee hoe anderen die stekenmarkeerders gebruiken maar ik kan het niet goed vinden met deze jongens. Dat ligt natuurlijk aan mij, maar toch. Ach vroeger had ik ze ook niet en kon ik ook ajour breien.

De eerste toer was dan ook tellen en tellen en nog eens tellen. Oeps twee steken samenbreien vergeten, de hele boel maar weer terugsteken. Heel voorzichtig want met dit dunne garen is het niet altijd even goed te zien. Enfin na een poosje pielen had ik het voor elkaar. De eerste toer stond er op. Nu averecht terugbreien. Nu heb ik een beetje rare manier van breien want ik houd mijn naalden op een gekke manier vast en telkens als ik averecht de draad om moet slaan laat ik de breinaald in mijn rechterhand even los, sla de draad om en pak de naald weer op.

Dat is nu eenmaal mijn manier maar met dit dunne garen is het niet handig want prompt gleed de rechter breinaald uit de eerste tien steken die ik bet averecht had gebreid. Kon ik de boel weer opnemen. Na een avondje modderen had ik vier naalden ajour gebreid. Maar nu het goed zat kon ik verder.

Vandaag werkte ik een dagje thuis en lonkte mijn breiwerk meer dan mijn werk maar ik heb eerst keurig mijn werk gedaan voor ik me na werktijd op de naalden stortte. Probleemloos breide ik nog 6 naalden. Dat ging de goede kant op. Dus toen ik vanavond terugkwam van de wekelijkse yoga les ging ik weer aan de slag om de laatste toeren van het 1e chart te breien en nu bij de laatste toer blijkt dat ik toch een fout heb gemaakt en moet ik toch weer twee naalden terugsteken. Pffff. Het wordt een zware bevalling.

Maar goed ik wou uitdaging dus ik heb uitdaging. Het enige vervelende is dat ik het nu niet meer goed zie en de naalden bij daglicht moet terugsteken. Probleem is dat ik morgen gewoon moet werken en dat ik daarna nog een training heb en morgenavond pas om 10 uur het pand weer binnen val.

Ik denk dat ik mijn manager maar even bel om hem te vertellen dat ik in een crisis zit. Een breicrisis en dat ik dringend een vrije dag nodig heb. ☺☺☺

Afbeeldingsresultaat voor stekenmarkeerders

2 opmerkingen:

  1. Hé, vervelend! Ik was ook zo'n project gestart in de vakantie. Het liep bij mij uit op een resolute stop en ik ben nu bezig met wat anders. Een beetje uitdaging vind ik prima, maar ik brei ook voor de ontspanning :-)
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, wat een gedoe is dat hè... Terugsteken is zo naar om te doen. Misschien handig om een hulpdraad te gebruiken, zie de uitleg bij http://breiclub.nl/over-breien/kant-breien/

    BeantwoordenVerwijderen