zondag 17 december 2017

Wolletjes uit Arnemuiden en snuffelen in Middelburg!

Terwijl we uit Amsterdam appjes kregen dat het daar ontzettend slecht weer was, met hagel- en sneeuwbuien en koude windvlagen, werden wij die vrijdag in Zeeland wakker met de zon. Ja die koude windvlagen waren er ook, maar als de zon schijnt maakt dat een hoop goed.

Na een lekker ontbijt in het hotel gingen we dan ook op weg naar Arnemuiden. Dat was vanuit Renesse ongeveer een half uur rijden. Een prachtig ritje zo over de Oosterscheldekering met aan de ene kant de woest schuimende zee en aan de andere kant een rustig kabbelend water. Grote witte wolken die door de sterke wind het land opgeblazen werden en de zon die daar tegenaan scheen en daarmee prachtige plaatjes maakte. Ik hou er van!


Op weg naar Arnemuiden, de zon schijnt!


Rond het middaguur arriveerden we in Arnemuiden en bracht de navigator van ons Fordje ons keurig naar de Markt. De vorige keer lag dat helemaal open omdat het opnieuw bestraat werd, maar nu konden we daar parkeren.

In de winkel ontmoetten we Jeanet en algauw ontstond er een gezellig kletspraatje. We waren toch zeker niet speciaal voor haar uit Amsterdam komen waaien, vroeg ze? Nou een beetje wel, zei mijn echtgenoot, maar wees gerust we zijn lekker een paar dagen in Zeeland. Dochter Miriam kwam er ook bij - dat is in het echt absoluut zo'n prachtige dame als op de foto's waarop ze als volleerd fotomodel de handgemaakte items showt - en met elkaar zochten we wolletjes uit.

Ik wil voor Pietertje nog een vestje breien en daar had ik wol voor nodig en ik wil me wagen om wat beestjes te haken om die aan een muziekmobiel te hangen. Inmiddels heb ik een patroon gevonden van een nijlpaardje en dat is natuurlijk nog geen neushoorn, maar als ik op de snuit een grote en een kleine hoorn haak dan gaat dat vast wel een beetje lijken. Als hij net geboren is weet Pietertje toch nog niet precies hoe een neushoorn er uitziet en tegen die tijd dat hij het wel snapt ben ik in zijn ogen een hele oude oma en dan neemt hij het me vast niet kwalijk dat het ietsje minder goed lijkt.

Voor het vestje kwamen we op een mooi wolletje van Annell Miami. Dat garen is 60% katoen en 40% wol en dat is prima geschikt voor het klimaat in Frankrijk want als Pietertje in februari geboren wordt is het daar meestal veel minder koud dan in Nederland. Dan heeft hij er de maanden daarna ook nog wat aan. Dit garen heeft verschillende kleuren blauw en de aanstaande opa mocht de definitieve kleur kiezen. Zo had hij ook nog een belangrijke taak in deze - voor mij althans - wolwalhalla!
De wolletjes in ons kerstdorp (niet alle bollen staan op de foto)

Voor de "nijlneushoorntjes" koos ik een oranje en een lichtgrijze katoenen draadje zodat het geheel gaat passen bij het Dikkie Dik dekentje. Ik had een draadje meegenomen van het oranje van Dikkie en zo konden we daar een goede kleur katoen bij kiezen. Nog een juiste haaknaald erbij en toen was het - na nog weer een gezellig praatje over haar blog en leuke patronen die ze altijd doorgeeft - weer tijd om verder te reizen. Tot de volgende keer maar weer en als dat aan mij ligt kan zo'n bezoekje best vaker want nu de A4 doorgetrokken is, is het voor ons aanmerkelijk korter om die kant op te rijden. En anders is er gelukkig nu de webshop en kan ik ook even bellen of per mail bestellen. Dat ging ook altijd goed.

Nu was het tijd voor manlief zijn hobby. Op naar Middelburg waar we enkele antiek en curiosa-, brocante-, en kringloopwinkels zouden bezoeken. Daar heeft Middelburg een paar hele mooie van. Voor mij ook geen straf hoor! Absoluut leuk om eens rond te neuzen in dergelijke winkels.

Lekker snuffelen in Middelburg

Middelburg is sowieso een prachtige stad en ze hebben zelfs een kunstroute uitgezet. In een van die winkels werden we allebei verliefd op een item en hebben we dat gekocht om dat als kerstcadeautje te geven. Misschien niet helemaal romantisch omdat je dan al weet wat je krijgt, maar toch ook weer wel omdat het herinnert aan die middag in die winkel waar we dat samen uitzochten en waar we ook weer zo'n leuk gesprek hadden met de eigenaresse. Zo leuk om te horen hoe bevlogen zij was en vol met passie sprak over de spullen in haar winkel.

Na een kopje thee en een kop soep om weer warm te worden, want het was echt heel koud, brachten we nog een bezoek aan de kringloopwinkel waar ik beeldschone glaasjes vond. Voor een prikkie, maar zo leuk! Na deze aankoop zochten we ons Fordje weer op en aanvaardden we de terugreis naar Renesse. Het was een heerlijke dag!

Beeldschone kringloopglaasjes!

4 opmerkingen:

 1. probeer deze eens.http://www.lookatwhatimade.net/crafts/yarn/crochet/free-crochet-patterns/little-zoo-crochet-rhinoceros-pattern/
  succes

  Afke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Afke! Wat een leukerdjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, jullie hebben er een mooie winkeldag van gemaakt met aandacht voor jullie hobby's.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoooo, even heerlijk met jullie 'mee' gereden en genoten :)
  Fijn dat je met je wolletjes weer vooruit kunt en voor Pietertje iets maken is natuurlijk al helemaal het einde!
  Middelburg is prachtig; m'n broer heeft er een aantal jaren gewoond.
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen