zondag 13 mei 2018

Van alles en nog wat.......

Het is al weer even geleden dat ik een blogje schreef. Niet dat het hier een saaie boel is hoor, verre van dat, maar op handwerkgebied is er weinig nieuws te vertellen.

De dagen vliegen voorbij met werk en studie. Nog maar 3 lessen en dan komt het examen er al aan. Leuk maar ook pittig, maar dat wist ik toen ik er aan begon en het is nu al fijn hoe ik het geleerde kan toepassen in mijn dagelijks werk.

Dit weekend was een lekker lang weekend met Hemelvaartsdag en de extra vrije vrijdag die ik ook nog vrij mocht hebben. Heerlijk. Donderdag begon met een beetje grijs weer dus uitermate geschikt om na een uurtje langer slapen het huishouden even een slinger te geven. De dagen ervoor had ik daar een beetje mee gespijbeld omdat het zo lekker was om thuis te komen uit het werk en dan in de tuin te kunnen eten.

Het is heerlijk toeven in de tuin nu de sering bloeit. Je wordt omgeven door haar zwoele parfum dat je eigenlijk nooit te zwaar wordt. In de borders komen de vaste planten al weer op en sommigen bloeien. Fijn dat het tuinseizoen weer aangebroken is. Vorige week zaterdag was ik al even naar het tuincentrum geweest om wat eenjarig spul in te slaan en ook de moesbak kreeg nieuwe bewoners. Die heb ik omgespit en er een tomaat, een cherrytomaat, een aardbei en een paprikaplantje geplant. De cherrytomaat hing al vol tomaatjes en dat is heerlijk snoepen als je door de tuin (lees postzegel) wandelt!


Gisteren was het weer tijd voor de voorjaarstraditie; met mijn oom en tante naar een groot tuincentrum in Ter Aar. Dit doen we twee keer per jaar. 1 x in het voorjaar en 1 keer in november als de kerstmarkt er is. Het is een mooi ritje zo binnendoor de polders naar Ter Aar en omdat mijn man reed kon ik daar volop van genieten. Prachtig is het nu buiten door al dat mooie jonge groen en al die bloeiende bomen en struiken.

In het tuincentrum was het ook genieten. Al die kleuren en al die mooie plantjes. Heerlijk ontspannend vind ik dat om daar tussen door te wandelen en uit te kiezen wat er dit jaar in de potten mag wonen en zo de tuin op mag vrolijken. Er waren eenjarigen in de aanbieding en ik kocht wat vlijtig liesjes en wat petunia's. Voor nog twee potten aan de schutting kocht ik nog twee witte geraniums. Dat kleurt mooi bij de zachtgele roos waar ze dicht bij komen te hangen.

Ik vind het altijd leuk om mooie hoekjes te creëren in de tuin. Op en aan de voet van mijn bijna vergane bistrostoeltje. Aan de zijkant van mijn tuinbankje tegen de schuur en natuurlijk op de etagère tegen het muurtje. Door die hoekjes heb je steeds wat te kijken in de tuin en blijft het spannend. Spannend in de zin van wat er dan bloeit en hoe die combinaties uitpakken.
Toen we gisteren thuis kwamen heb ik alles op mijn werktafeltje gezet want het is ook traditie dat na zo'n tuincentrumbezoek er met elkaar gegeten wordt en deze keer waren wij aan de beurt om te koken. Thaise gele curry met een salade stond er op het menu en hoewel dit redelijk snel klaar is was er toch geen tijd meer om me om mijn plantjes te bekommeren. Wel hebben we lekker in de tuin kunnen eten en tot laat kunnen genieten van het buiten zitten. Een vest aan en wat kaarsen en lekker zitten kletsen. Jammer dat die ellendige muggen zo'n feestje dan altijd komen verstoren.

Helaas regent het nu zachtjes en volgens de buienradar wordt het voorlopig ook niet droog. De plantjes moeten dus maar even wachten. Morgen schijnt het beter te worden dus wie weet kan ik morgenavond nog wat rommelen in de tuin.

Vanmiddag dus maar aan de studie, wat gedaan is is immers gedaan en er blijft vast ook nog wel even tijd over om een pennetje te breien.2 opmerkingen:

 1. Heerlijk, wat een vrolijkheid in je tuin!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn, weer een bericht van je! Tjonge, dat is best aanpoten zeg... werken en studie.. en dan ook nog een huishouden.. Dan zijn een paar vrije dagen heerlijk! Jammer dat het toen net even wat minder weer was, maar het gaat de goede kant weer op hè..
  Fijn om een tuin te hebben, gewoon een extra kamer maar dan buiten... En zeker met van die gezellige hoekjes die je hebt gemaakt!
  Oh, je hebt een sering... ik vind dat ook zo lekker ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen