vrijdag 23 november 2018

En toen ging het licht uit........

Gelukkig ging niet bij mij het licht uit maar bij mijn oude laptopje. De lieve schat was al 12 jaar oud en dan ben je als laptop meer dan hoog bejaard. Het zat er al een tijdje aan te komen maar toch kwam het afscheid onverwacht en deed het pijn.

Tja en toen kon ik geen blogjes meer lezen en niks meer schrijven want de app van Blogger wordt niet meer ondersteund op mijn telefoon dus was het even afkicken.

Ik wilde wel graag weer een andere laptop en was al een beetje rond aan het kijken, hier en daar eens advies gevraagd, vooral bij mijn eigen zoon want die heeft er verstand van en die heeft voor zijn oude moedertje mijn wensen geadviseerd en kwam met een aantal opties. Nu wilde het feit dat ik in oktober 12,5 jaar in dienst was en dit jubileum een mooi cadeautje bracht in de vorm van een jubileumuitkering en toen heb ik mezelf maar een mooie nieuwe beloofd.

Vandaag werd hij met de post gebracht. Nu was ik gewoon aan het werk maar de buren hadden het pakket aangenomen en het uitpakken was een feestelijk moment. Wat een schatje is het! Ik ben meteen verliefd. Zojuist heb ik hem ingesteld en nu kan ik alle blogjes die ik heb gemist inhalen en vooral kan ik zelf weer eens schrijven. Heerlijk.

Voor mijn hand was het wel even goed om niet te kunnen bloggen want die is nog steeds behoorlijk uit zijn humeur na een dag werken. De wond is mooi genezen en ik kan weer zelf koken sinds deze week en heb ik zelfs al weer een kwartiertje kunnen haken, maar toch zijn er nog best veel dingen die nog niet zo makkelijk gaan.

Jasper, mijn handtherapeut zegt dat ik geduld moet hebben en goed moet oefenen. Nou dat oefenen is geen probleem maar dat geduld wel. Het is nu 6 weken geleden en ik had allang weer hersteld willen zijn en alles kunnen doen, maar goed. Toch maar proberen geduld te hebben en ondertussen lekker genieten van mijn nieuwe speeltje want deze laptop kan zoveel meer dan mijn oude.

De foto's van mijn telefoon staan automatisch ook in deze laptop en zo kan ik alle foto's en filmpjes van Arthur lekker op een groter scherm bekijken. Hij is zondag al 9 maanden en hij is zo leuk! Begin november waren we even een weekend in Marseille en hebben we veel voor hem gezorgd zodat papa en mama even konden bijtanken en dan merk je dat je echt een band krijgt met zo'n mannetje.

Zo zaten opa en oma midden in de nacht met een heel klein lampje aan een hongerig mannetje de fles te geven. Zo'n ventje dat dan heerlijk bij je ligt en je met die grote ogen aankijkt dat is toch wel een grote rijkdom. We zien hem dan wel niet zo vaak maar de liefde is er niet minder om.

Gelukkig komen ze kerst in Amsterdam vieren en tellen we de dagen al af tot we ze weer zien. November en december zijn altijd gezellige maanden maar met dit vooruitzicht, mijn hele gezin bij elkaar met kerst dat geeft een extra dimensie. Licht in die donkere dagen! Heerlijk.

En nu ga ik gauw beginnen om al jullie blogjes van drie weken terug te lezen, want ik heb jullie gemist!


3 opmerkingen:

 1. Welkom terug! En wat een geluk dat je lange afwezigheid slechts te maken had met een zeer bejaarde laptop! Veel plezier met je nieuwe aanwinst en ik hoop dat het herstel van je hand nu verder voorspoedig verloopt!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb je gemist hoor... maar schoof je afwezigheid volledig op je hand die vast niet wilde wat jij wil!
  Ach nee, zonder laptop ben je ook nergens meer tegenwoordig. Wat fijn dat je nu een nieuwe hebt, kun je er meteen weer een poos tegen. Twaalf jaar is echt heel lang en heel netjes van dat oude beestje! Mijn ICT mannetjes hier zeggen dat je elke drie jaar een andere moet doen... hihihi, dat doe ik dus ook niet...
  Ik snap helemaal wat je bedoelt als je Arthur zo 's nachts een flesje geeft.. Dat is rijkdom en geluk! Negen maanden alweer..gaat hij ook al staan? Overal op onderzoek uit zeker?
  Wat heerlijk om zo uit te kijken naar de feestdagen, echt een lichtpunt in deze donkere dagen. Maar het heeft wel sfeer, vind ik.
  Beterschap met je hand en sterkte met geduld hebben!
  Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had je gemist! Maar ook ik weet het aan je hand die nog niet wilde.
  Fijn dat je er weer bent

  BeantwoordenVerwijderen