maandag 10 december 2018

Bollen

Begin oktober had ik in het tuincentrum een paar zakken bloembollen gekocht. Een zak ging op de post naar de moeder van schoondochter in Frankrijk want zij is dol op onze tulpenbollen en heeft vorig jaar genoten van Hollandse tulpen op haar balkon.

Zelf hou ik ook veel van tulpen en is het altijd weer leuk als je in het voorjaar veel kleur in de tuin hebt van bloembollen terwijl de vaste planten bezig zijn met wakker worden uit hun winterslaap.

Die bollen hadden natuurlijk al lang de grond in gemoeten maar dat ging niet met mijn lamme handje.

Gistermiddag was het droog, de zon piepte voorzichtig door het wolkendek, de was draaide gezellig rond in de machine en had voorlopig mijn aandacht niet nodig en toen dacht ik, komaan dit is vast een goed moment om de bollen in de tuin te zetten.

In mijn agenda van vorig jaar zag ik dat ik dat ook pas op 5 december had gedaan en ik had een ware bloemenzee dit voorjaar dus zullen ze nu vast ook wel opkomen. De tuin in dus.
Ik hoop toch zo op 25 van die kanjers!

De bollen uitgestald op de tuintafel en aan de slag. Hier en daar moest ik wat wegknippen maar het lukte prima om groepjes van drie bollen her en der over de border te verdelen. Ik had een mix van witte, rosé en paarse tulpen en een mix van alle kleuren met een prachtige franje langs elk tulpenblaadje. Ook had ik 25 Allium bolletjes gekocht. Die vind ik prachtig en wilde dat dit jaar ook hebben en ik had wat bolletjes van het Kievitseitje, ook al zo'n mooi klein bloemetje, maar helaas die hadden de muizen in de schuur als diner gebruikt.
Een muizendiner dus niet in de tuin helaas.

Het was koud buiten, maar wel lekker en heerlijk om weer even wat in de tuin te kunnen doen. Een koolmees kwam gezellig een liedje fluiten in de seringenboom en ik schoot lekker op. Met zo'n bollenplanter is het snel werken.

Tweederde van de bollen had ik in de grond gezet toen ik een dikke druppel in mijn nek voelde. Net toen ik dacht he een druppel barstte het zwerk open en stond ik ineens een soort van onder de douche. Gauw de spullen van de tafel in de schuur gekwakt en ik naar binnen. Het is maar een klein tuintje dus geen afstanden af te leggen maar ik was behoorlijk nat. Zo jammer dat ik het niet even af kon maken. Enfin misschien volgend weekend nog een momentje om het af te maken.

Ja en toen, wat doet een mens dan nog meer op een zondagmiddag waar de regen met bakken uit de lucht valt. Precies: Haken.

Heb ik zomaar een uurtje heerlijk kunnen haken aan de knuffel voor Arthur. Zo fijn dat dit weer kan!


1 opmerking:

Elizabeth zei

Wat een plotselinge buien hadden we vorige week hè..
Ik werd er ook een keer door verrast! Eerst baal je, maar daarna moest ik er hard om lachen... Wat kan er nou gebeuren, behalve dat je heel erg nat bent...
Goed idee van je om die bollen in de aarde te doen, want daar komen schitterende verrassingen van. Tegen die tijd ben je ze misschien al weer vergeten..
Groetjes, Elizabeth