zaterdag 12 januari 2019

Grijs en grauw, maar ook blauw!


Op Facebook zag ik bovenstaande tekst voorbij komen en daar zat ik eens over na te denken op deze grijze en grauwe zaterdag. Ik denk dat er een hele grote kern van waarheid in zit. Misschien is het een goede tip voor psychologen en psychiaters om dit eens voor te leggen aan hun clienten. Waarmee ik natuurlijk niet wil beweren dat handwerken de oplossing is voor iemand met (ernstige) psychische klachten, want dan zal een mooi draadje en een paar breinaalden echt niet de oplossing zijn. Maar het zal misschien wel helpen voor mensen die veel stress hebben en daar last van hebben. Of gewoon voor mensen die wat ontspanning zoeken.

In elk geval weet ik zeker dat het mij wel helpt. Als ik na een drukke werkdag s'avonds lekker even bezig kan zijn met een brei- of haakwerkje ontspant me dat enorm. Het grote voordeel is ook nog eens dat als ik zo met een draadje bezig ben ik helemaal geen zin heb om te snoepen en dat is tijdens het lezen nogal eens anders.

Maar goed zo'n grauwe grijze zaterdag moet je toch een beetje gezellig doorbrengen. De boodschappen hadden we al bijtijds in huis en toen rees na de lunch de vraag; wat zullen we eens gaan doen? Het oorspronkelijke plan was om even langs onze favoriete kookwinkel in Hilversum te gaan om te zien of ze daar in de sale nog een staafmixer hadden voor een zacht prijsje, maar met de regen die met bakken uit de lucht kwam werd dat plan al rap naar een ander keertje verplaatst.

Hoewel ik mijn staafmixer best mis, dochter heeft de vorige meegenomen toen ze uit huis ging omdat ik dacht ach wat gebruik ik dat ding nou en dat bleek toch tegen te vallen, heb ik het er niet voor over om in de regen door een winkelstraat te leuren.

Thuis is het ook gezellig. Zeker met het uitzicht op een grote bos prachtige oranje/gele tulpen die ik gister van mijn vader kreeg en het gekwetter van de vogels in de tuin die zich niks van de regen aantrekken.

Eigenlijk een uitgelezen middag om eens heerlijk een paar toertjes te breien aan de trui voor Arthur. Het is zo fijn dat dit nu weer kan, want of dat botje nu wel of niet gebroken is, breien en haken kan ik weer. Geen uren achter elkaar nog maar dat hoeft ook niet. Gewoon heerlijk op de bank, kopje thee erbij, muziekje op en gaan met die banaan.

Een heerlijke zaterdagmiddag en zeker nu ik weet dat het gelijk staat aan yoga. Ben ik toch goed bezig geweest!


1 opmerking:

  1. Ja, het is echt heerlijk om zomaar een eind weg te breien of te haken en je gedachten te laten gaan...
    Maar ik ben de laatste tijd veel thuis, en dan kun je toch ook een beetje verstrikt raken in je gedachten. Dus een beetje evenwicht is ook nodig!

    BeantwoordenVerwijderen