zondag 4 september 2016

Omslag doek af!

Mijn omslagdoek is af! In twee weken tijd heb ik hem gemaakt en ik heb er veel plezier aan beleefd. Het is een heerlijk patroon om te haken voor de televisie of tijdens het luisteren naar muziek. Als je eenmaal in de cadans zit van het patroon dan is het go with the flow. Lekker hoor. 

Zoals eerder aangekondigd gaat hij in de veiling voor het goede doel. Morgen hang ik hem op kantoor en plaats de foto's op onze sponsorwebsite. Wie het hoogste biedt mag hem hebben. Zo draag ik mooi mijn steentje bij en de organisator van onze actie was al erg enthousiast dus het moet vast lukken. Zo niet hou ik hem zelf of geef ik hem weg. 

Gisteren had ik voor de zekerheid nog even een bol grijs bijgehaald, gelukkig lag er onder in de bak nog eentje met hetzelfde kleurnummer, want ik was bang dat ik niet genoeg wol over had voor de franjes. Het was maar goed dat ik deze vooruitziende blik had, want inderdaad had ik niet genoeg. 

Toen ik zo voor de bak met wolletjes stond bekroop me de verleiding om er nog eentje te maken, maar dan in een andere kleur. Er lag namelijk een mooie kleur blauw. Eigenlijk moet ik gauw aan de 10 laatste lapjes voor mijn deken, maar aan de andere kant de sponsoractie loopt nu en eindigt eind oktober dus waarom zou ik er niet nog eentje maken. Allemaal voor het goede doel natuurlijk. 

De wolletjes in de bak hadden allang in de gaten dat ik stond te twijfelen en die gingen er nog eens goed voor liggen om zich van hun beste kant te tonen. Verleidelijk fluisterden ze me toe. Doe het nou maar, met die deken komt het wel goed, dit is echt een goed doel. Ja en toen was ik om en kocht ik vijf bollen blauw. 

Gisteravond heb ik de franjes afgemaakt en vanmorgen bij de koffie heb ik eerst de laatste grijze draadjes afgehecht en toen de blauwe opgezet.  Net toen het even droog was en een klein zonnetje zich liet zien heb ik de grijze op de kiek gezet. 

We zijn de sponsoractie gestart voor Amref Flying Doctors. Met onze actie willen we geld inzamelen om meer verloskundigen te kunnen opleiden in Afrika zodat moeders en pasgeboren babies de juiste zorg krijgen en de moeder en kindsterfte teruggedrongen wordt. Ik draag het doel een warm hart toe. Ik zou er zelf namelijk niet aan moeten denken dat ik tijdens mijn eigen bevallingen helemaal geen ondersteuning zou hebben gehad van mijn verloskundige en die medische zorg en steun gun ik alle vrouwen ter wereld!


Zo en nu ga ik gauw weer verder met de blauwe en hou jullie op de hoogte! 


2 opmerkingen:

 1. Je omslagdoek ziet er prachtig uit en wat heb je dat snel gedaan! Ja, die blauwe komt dan ook nog wel op tijd klaar :-)
  En nu nog hopen dat de juiste persoon op die veilingsite kijkt! Je kunt altijd nog een link plaatsen op je blog of zo, je weet maar nooit ;-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat heb je snel gedaan! Heerlijk als je achter elkaar door kunt haken en de vaart er zo in hebt. En al weer plannen voor de volgende ook, lees ik.
  Grappig hè dat die garenbolletjes zich zo voor je draaien en opstellen. Ze gaan gewoon graag met je mee; dat heb ik nou ook altijd! Zouden we aantrekkingskracht hebben?

  BeantwoordenVerwijderen