dinsdag 12 december 2017

Uitgewaaid!

Zoals met alle leuke dingen het geval is, zo ging ons vakantieweekje ook snel om! Eigenlijk net zo snel als een week werken, maar dat doe ik nu eenmaal ook graag dus is dat ook leuk.

Toch was ik niet heel erg lui en deed ik "belangrijke" dingen. Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste bijvoorbeeld. Dat was er al heel lang niet van gekomen en dan slaat het verval toe. Elke dag zag ik nieuwe lijnen en rimpels in mijn snoet verschijnen. Voor mijn gevoel dan, want hoewel er best wel een rimpeltje bij gekomen zal zijn (een recente lachrimpel) is het nog niet zo dat mijn kop van perkament is. Toch was het heerlijk om daar languit in die stoel te liggen en ik alleen maar mijn ogen dicht hoefde te doen en genieten van het gefrunnik aan mijn hoofd.

Dat was heel wat prettiger dan de tandartsstoel waar ik op mijn eerste vakantiedag belandde met het idee alleen maar even een vullinkje te laten vervangen zodat de zeurende kiespijn ophield. Mooi niet. Een flinke ontsteking en het begin van een wortelkanaalbehandeling hield me bijna een uur in die stoel. Jakkes. Nee dan lig je bij de schoonheidsspecialiste  toch een stuk relaxter. En je ziet er daarna een stuk beter uit! Dat ook!

Verder deden we achterstallige klussen, zoals het opruimen van de bijkeuken en de schuur en maakten we een ritje naar de gemeentewerf met allemaal oude meuk. Ook werkte ik een dag in de tuin om deze winterklaar te maken en de tulpenbollen te planten en bezochten we de opticien om de ogen op te laten meten en nieuwe brillenglazen aan te schaffen. Ik dacht al steeds, wat worden die letters overal toch klein. Maar nee hoor het waren niet de letters maar de ogen van deze aanstaande oma.

Ook breide ik het dekentje van Pietertje af en hechtte alle draadjes af. Het ligt nu klaar om de contouren van Dikkie Dik te borduren en de rand er om heen te haken. Dat stond eigenlijk voor vanavond op het programma, maar ik besloot eerst mijn nagels te lakken en pasgelakte nagels en breiwerk zijn geen goede combinatie. Morgen weer een dag.

Donderdag reisden we af naar Zeeland. Heerlijk even een paar dagen uitwaaien. We hadden een heerlijk hotel, werden verwend met een lekker diner en hadden het naar de zin. Niks meer aan doen.

Vrijdag stond er een bezoek aan de winkel van Jeanet in Arnemuiden op de planning en daar zal ik nog een apart blogje over schrijven. Het was zo leuk en ik heb leuke wolletjes gekocht, die ik bij daglicht op de foto zal zetten.

Zondag hebben we het kerstboompje neergezet en heeft manlief het kerstdorp op de brede vensterbank weer opgetuigd. Dat was heel knus terwijl buiten de sneeuw zachtjes neer dwarrelde.
En zo werd het weer de eerste werkdag. Weer helemaal prima om te werken, maar vanwege het slechte weer wel lekker thuis. Heerlijk dat dit kan, zodat ik me niet op glad ijs hoefde te begeven. Sneeuw is prachtig op een plaatje, maar die gladde wegen vind ik helemaal niks.
Vanmorgen moest ik eerst de auto uitgraven uit zo'n 20 cm sneeuw dus ik had er al bijna een werkdag opzitten voor ik in Almere belandde. Gelukkig waren de snelwegen schoon.

Nog acht dagen werken en genieten van de voorpret en dan is het kerstmis. Daar gaan we ook een paar mooie dagen van maken. Maar eerst donderdag het vervolg van de wortelkanaalbehandeling bij de tandarts. Brrrr.

De nieuwe tulpenbollen slapen onder een sneeuwdekentje

2 opmerkingen:

 1. Oei, sterkte bij de tandarts...!
  Wat leuk dat de meeste dingen wel geslaagd zijn en ik kijk uit naar je blogje over je bezoek aan die beroemde winkel in Arnemuiden!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, zo'n weekje is inderdaad snel om. Maar jullie hebben er best veel 'ingestopt' en het aangename met het nuttige verenigd.. Dat levert een tevreden week op, denk ik. Mooi hè die sneeuw... Ik vind het jammer dat het is gaan dooien. En nu staan er overal grote plassen, want het water kan niet goed weg...
  Leuk dat je bij Jeanet bent geweest! Ik ben benieuwd.....

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen