vrijdag 23 februari 2018

Stoofperen!

De knoop is doorgehakt. Maandag vertrekken we naar Frankrijk. De tickets en het hotel is geboekt het werk is afgerond, collega's en familieleden gedag gezegd, wij zijn er klaar voor om opa en oma te worden. En dochter tante.

Wel een beetje jammer dat Pietertje er zelf heel anders over denkt. Dat kleine meneertje heeft het nog best naar zijn zin in zijn mama's buik en maakt vooralsnog geen aanstalten tot groot verdriet van zijn moeder. Zij is het wel een beetje zat dat zwanger zijn en nu ze in het ziekenhuis is opgenomen wil ze maar 1 ding en dat is bevallen. Ook de aanstaande papa koestert die wens, maar Pietertje zelf is er nog niet voor te porren.

Toch gaan we maandag naar ze toe. Dan zijn we maar vast in de buurt want als hij maandag uit zichzelf nog geen aanstalten heeft gemaakt dan gaan ze hem halen. Voor zoon is het ook fijn als zijn eigen familie in de buurt is. Hoe lief zijn schoonmoeder, die alvast gearriveerd is, ook is.

Dus dit weekend nog even 12 pennen breien aan het cashmere/action dekentje, rand er omheen haken en klaar. Dat moet lukken voor maandag. Alle cadeautjes moeten worden ingepakt en wij moeten wat schone onderbroeken mee en huppekee maandagmorgen rond 10 uur gaan we de lucht in.

Per app vroeg ik zoon of hij nog wat nodig heeft aan Nederlands spul. Mayonaise was het antwoord want de ietwat zurige Franse mayonaise is bij hem minder favoriet. Komt voor elkaar kind en toen vroeg ik een beetje voor de grap; zal ik een kilo stoofperen voor je in de koffer stoppen en die voor je koken. JAAAAAA was het antwoord. Oh ja alsjeblieft mam!

Kijk en dat horen moeders graag, dat er iets is wat jij als moeder alleen zo lekker kunt koken. Daar ga je als moeder een beetje van glimmen. Want hoeveel schoondochter ook van hem houdt en hoe lekker ze ook kan koken, aan de stoofpeertjes van zijn eigen moeder kan ze toch niet tippen. Dat is logisch ook want ze hebben geen stoofperen in Frankrijk.

Dus nu ga ik morgen stoofperen halen en gaan die de koffer in. En nu hoop ik maar dat als Pietertje hoort dat oma stoofpeertjes meeneemt hij dan zal denken: Mmmmm stoofperen van oma. Ik kom eraan! ☺☺☺☺☺

Het zou toch leuk zijn dat als wij maandag uit het vliegtuig stappen we meteen door kunnen naar het ziekenhuis om hem te bewonderen. Ik moet eerlijk bekennen, het wachten op de geboorte van een kleinkind is velen malen spannender dan zelf een kind krijgen!


2 opmerkingen:

 1. En is de uitgerekende datum echt al voorbij? Misschien wordt het wel een zondagskind! Nu zondag is mijn uitgerekende datum van 18 jaar terug... Zoon bleef ook nog lekker negen dagen zitten! Ik hoop dat alles goed mag gaan en dat jullie heel binnenkort een lieve kleinzoon kunnen koesteren!
  Heel goede reis gewenst.
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat wordt allemaal heel erg spannend Annemarie!
  En ik lees natuurlijk ook met de bril van aanstaande oma mee...
  Zouden jongetjes het wel best vinden in moeders buik?
  Onze zoons waren 13 en 14 dagen 'te laat', pittig hoor dat 'wachten'.
  Wat zal jij vandaag met veel liefde in de keuken bij die stoofperen staan. Dit vind ik zo leuk!
  Succes met het afmaken van de laatste dingetjes en alle voorbereidingen. En ik denk aan je!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen