dinsdag 15 januari 2019

Nieuwe Nijn!

Vlijtig breidde ik afgelopen weekend aan het achterpandje van de Nijntje trui voor Arthur. Het is inmiddels bijna af en vooruitlopend op de voorkant bedacht ik me dat ik niet had gekeken of het patroon van Nijntje in de tuinbroek wel zou passen.

Met het maken van het achterpand heb ik keurig alle toeren bijgehouden en dus ben ik maar eens gaan tellen en helaas bleek mijn vermoeden juist. Deze Nijn zou niet passen of zij zou met hele rare oren op de trui terecht komen. En hoewel Arthur nog niet kan praten hoorde ik hem in gedachten wel denken. Zo van; nou oma dat is wel een hele rare Nijn, die lijkt helemaal niet op de knuffel van Nijntje die in mijn bedje ligt. Tja hoe dit nu op te lossen?

Het internet maar eens op voor een ander patroontje want ik had echt geen zin om het achterpand uit te halen en groter te maken. Dat heeft ook niet zoveel zin want dan kan Arthur het nog niet aan en tegen de tijd dat het past is het in Marseille al weer veel te warm voor truien.

Gelukkig vond ik een nieuw patroontje van Nijntje met de bal en die past wel en gaat hem dus worden. Dan brei ik volgend jaar wel een nieuwe trui met Nijntje in de tuinbroek.

Vanavond is er even brei rust want vanmiddag moest ik het vonnis ophalen bij de arts of het botje in mijn hand nu wel of niet gebroken is. Gelukkig is dat niet het geval. Wel is de boel van binnen nog gezwollen en gekneusd, maar dat gaat vanzelf weer over. Ik kon de goede man wel zoenen. Heb ik niet gedaan natuurlijk, maar oh wat was ik opgelucht.

Nog een beetje oppassen maar ik mag alles weer doen met die hand. Zo fijn! Arthur krijgt zijn trui en ik ga eens kijken of de data van de breicursus passen in mijn agenda.

2 opmerkingen:

 1. Wat fijn voor je!
  En de nieuwe Nijn is ook heel leuk :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is wel een dingetje als je een afbeelding wil gaan inbreien... Ik had dat ook met de tractortrui voor Guus.
  Maar er is altijd wel iets te vinden, gelukkig maar...

  BeantwoordenVerwijderen