dinsdag 29 juli 2014

Mug

Natuurlijk ieder levend wezen heeft recht op een bestaan! Maar is het nodig dat zo'n levend wezen zich ophoudt in mijn buurt? Neem nou slangen, persoonlijk vind ik die beesten nutteloos en doodeng, maar de kans dat er zich eentje gezellig in mijn huis nestelt is uiterst klein. Net als krokodillen! Die beesten wonen wel relatief dichtbij, want Artis is hier hemelsbreed niet zo ver vandaan, maar die wonen daar veilig achter heel dik glas en zullen niet zo snel ontsnappen. Hoop ik! En dan nog zie ik ze niet in tram 9 stappen om ons dorp te bezoeken. Dat geldt ook voor struisvogels. Als ik die felle koppies zie met van die enge puntige snavels dan heb ik de bibbers, maar ook voor hen geldt dat ik ze niet zo snel tegen zal komen bij het boodschappen doen!

Nee dan de beesten die zich ongevraagd in jouw omgeving bevinden. Zoals daar is De Mug! Zo'n etterig klein beestje die als je s'avonds buiten zit om je benen komt zwermen en dan gewoon zonder te vragen wat bloed aftrapt. Persoonlijk vind ik dat erg brutaal, maar dit geheel terzijde. Dat ze een piezeltje bloed afnemen is nog tot daar aan toe, want uiteindelijk heb ik genoeg van dat rode spul, maar dat je daarna een dikke rode plek krijgt die ontzettend gaat jeuken, daar krijg ik dus de pest over in. 

Nu kan het ongemak van ongewenst muggenbezoek voorkomen worden door je van top tot teen in te pakken met kleding, je in te smeren met Deet en dusdanig veel citronella kaarsen neer te zetten zodat je je in een citroenboomgaard waant. Dan smaakt je glaasje wijn toch iets minder lekker, maar dat wil ik allemaal op de koop toenemen. 

Het allerergste is dat zo'n mug zich door een piepklein, voor mij onzichtbaar, gaatje in het hor heeft doorgeworsteld en toen dat gelukt was zijn hele familie geroepen heeft en daarna gezellig met zijn allen om mijn kop zijn gaan zoemen! Doorgaans ben ik best een aardig persoon, maar een aantal muggen om mijn kop met hun zeikerige gezoem, roept het allerslechtste in mij op! Ik wil dan nog maar 1 ding. Ze Vermoorden! 

Wat ook zo vervelend is is dat er met die beesten geen afspraken te maken zijn. Zo van oke, allemaal een hapje bloed, maar geen gezoem om mijn kop en daarna ogenblikkelijk opdonderen. Doen ze gewoon niet. Ze onderhandelen niet. De Krengen.

Dus wordt je s'morgens wakker als een krentebol met al die plekken op je kop en op je lijf met ondraaglijke jeuk. Waar je dan je nagels inzet en er de rest van de dag dus uitziet als een gestreepte krentebol. Nee als het aan mij lag mag de mug best bestaan, maar niet in MIJN buurt.

2 opmerkingen:

 1. Hahaha, heerlijk verhaal! Annemarie, neem wat spinnen in huis en het probleem is al een eind opgelost.
  Het gezoem is idd tergend irritant. Vorig jaar hebben we een hele grote klamboe aangeschaft en dat helpt!
  Maar daarmee ben je er buiten nog niet van verlost. En wat dacht je van die kleine onweersbeestjes of hoe ze ook mogen heten.. Ze kunnen er ook wat van ...
  Ik zit dus ook altijd onder de plekjes, vooral op m'n benen. En dan ben ik nog zo dom om er aan te krabben en tja, als dat vaak genoeg doet krijg je littekens!
  Ik deel je ergernis en voel met je mee. Maar ja; zomer en ongedierte schijnt bij elkaar te horen....

  Nog een fijne mugvrije dag! Groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig Annemarie en zo herkenbaar, weet wel als je er 1 doodslaat de hele fam, op begrafenis komt. Liefs Oja

  BeantwoordenVerwijderen