zondag 22 mei 2016

24!


 

Vandaag 22 mei vierden manlief en ik dat wij 24 jaar geleden in de huwelijksboot stapten. Hadden we 24 jaar geleden een warme, zonovergoten dag, vandaag kwam het met bakken uit de hemel. We hoefden nergens naar toe dus was dat niet zo erg. 

Lieve tijd wat is het snel gegaan die 24 jaar! Nog een jaartje en dan vieren we ons zilveren huwelijksfeest als het allemaal goed gaat. We gaan er natuurlijk vanuit dat ons dit gaat lukken, want ik geloof niet dat ik op een andere man verliefd kan worden en de deur achter me dicht zal trekken, maar je weet maar nooit. Manlief kan zomaar iemand tegenkomen op wie hij plotsklaps verliefd wordt en ook magere hein kan zomaar onverwachts op de stoep staan. Als ik 1 ding heb geleerd van het werken in de uitvaartbranche is wel dat het leven zomaar 180 graden om kan draaien. 

Daarom moet je vieren wat er te vieren valt. Nu was het vandaag een gewone zondag waarop toch het huis gepoetst moest worden, de wasmand geleegd moest worden in de wasmachien en al dat wasgoed ook weer opgevouwen in de kast moest komen. Het droogt morgenochtend namelijk niet fijn af met een velletje keukenrol! Ook op deze huwelijksverjaardag moesten de gewone dingen dus doorgaan. Helemaal niet erg, maar vanavond gingen we een hapje eten in de stad. Dochterlief ging ook mee dus waren we gezellig met zijn drieen. Zoon zit in het buitenland, zo gaan die dingen als ze groot en volwassen zijn. 

Net als 24 jaar geleden hadden we vanavond ook weer een voortreffelijk diner. Wat is dat toch genieten om, als je uit eten gaat, echt helemaal in de watten te worden gelegd. Niet alleen met heerlijk eten, maar ook met attente bediening. Een goed reden dus om onszelf daar maar eens te trakteren. En wat hebben we gesmuld van onze asperges met zalm en later van een heerlijk mootje tonijn.

Het leuke van dit Frans geori├źnteerde restaurant is dat ze bij de koffie zelfgemaakte madeleines serveren. Die zijn om je vingers bij op te eten, zo lekker. Ze smaken alsof ze zo uit de oven komen met nog een lekker knapperig randje en een vleugje citroensmaak. Samen met de espresso een goed huwelijk. Net als het onze eigenlijk!

1 opmerking:

  1. Het klinkt heerlijk, jullie diner!
    Gefeliciteerd, 24 jaar een echt echtpaar! Dat is tegenwoordig een bijzonder prestatie!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen