zaterdag 18 juni 2016

Tuincentrum

Mijn echtgenoot kwam wat schroefjes voor het een of ander tekort en stelde voor om even langs de bouwmarkt te rijden nadat we dochterlief af hadden gezet bij een vriendin voor een feestje. 
Nu zijn bouwmarkten niet direct mijn favoriete winkels, maar deze bouwmarkt in Amsterdam Zuidoost is groot en heeft ook een groot tuincentrum. 

Bij het woord tuincentrum gaat mijn hart altijd ietsjes sneller kloppen. Niks is heerlijker dan een uurtje stukslaan tussen de plantjes in een tuincentrum. Mocht ik ooit een burn-out krijgen (wat ik zeker niet hoop omdat ik weet van anderen hoe verschrikkelijk dat kan zijn) geef mij dan geen psycholoog maar zet me in een tuincentrum en ik kikker op. Toen ik nog parttime werkte en ik wat uurtjes voor mezelf had als het huishouden gedaan was en de kinderen op school zaten, fietste ik wel eens naar het tuincentrum om daar op m'n gemakje wat tussen de planten te schuifelen en te genieten van al dat moois. Kwaad kon dat niet want op de fiets kun je niet heel veel meenemen.

Terwijl mijn echtgenoot gisteren zijn hart ophaalde bij de schroefjes kuierde ik dus tussen de plantjes. En wat stond er weer veel leuks. Gerania in allerlei kleuren en soorten en nog in de aanbieding ook. Uit voorzorg had ik al een kar mee genomen en hup daar verdwenen een aantal gerania in de kar, want aan de de schutting tussen onze en de buurtuin hangen nog lege potten die gevuld moeten worden. 

Even verderop trof ik een tafel met allemaal zomerbloeiers in de aanbieding en laat daar nu net mijn favoriete tabaksplantjes tussen staan in het roomwit. Perfect om de uitgebloeide viooltjes te vervangen die de strijd in onze vakantie helaas hebben opgegeven. Ook stonden er prachtige petuniaatjes in schattig rose en tussen wat trays met afrikaantjes trof ik nog een sixpack surfniaatjes aan. De kleine broertjes en zusjes van petunia's en ook deze net weer in precies de kleuren die ik graag in mijn tuin zie. 

Helemaal in mijn nopjes kwam ik met mijn volle kar bij mijn echtgenoot aan die net de juiste schroefjes had gevonden. Hij wierp een blik op de volle kar en toen op mijn blije gezicht, haalde de schouders op en zei alleen maar: Gauw naar de kassa! De schat!

Thuis zette ik de nieuwe aankopen op mijn oppottafeltje in de tuin en beloofde ze dat ik ze gauw op de plaats van bestemming zou zetten. Misschien die zelfde avond al, maar eerst moesten we even aardbeien eten want buiten op de parkeerplaats van de bouwmarkt stond een kraam van Pietje Genietje (echt waar) die vol stond met bakjes aardbeien. Drie bakjes voor vijf euro. Ze roken zo ontzettend lekker dat we er allebei geen weerstand aan konden bieden. 

Toen de aardbeien verorberd waren begon het te gieten, dus niks meer in de tuin werken en ook vandaag werden we wakker van de regen tegen de ramen. Na de zaterdagse boodschappen spetterde het nog steeds dus de plantjes staan nog steeds waar ze staan helaas. 

Nu net komt er een straal zon tussen de wolken door gepiept en zou ik even de tuin in kunnen gaan, maar over een uurtje moeten we naar een feestje en terwijl ik dit zit te typen moeten mijn versgelakte nagels drogen. Dus helaas vandaag gaat het niet meer lukken. Maar morgen, morgen moet het absoluut lukken en is er gelukkig ook een droge dag voorspeld. Morgen krijgt de tuin de hoogste prioriteit! Anders wordt het niks met mijn nieuwe plantjes en dan moet ik binnenkort weer naar het tuincentrum.

2 opmerkingen:

 1. Ja, ik houd er ook van, tuincentra :-) Eén dingetje: mijn tuin is vol, voller dan vol zelfs!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé, je bent weer thuis...
  En vandaag was het dus een droge dag! Wat zullen je plantjes staan pronken in je tuin. Het is ook zo leuk om te doen hè..

  BeantwoordenVerwijderen