maandag 12 juni 2017

Van 80 en 9 en oeps......bijna vergeten

Vorige week zat ik op een avond lekker te haken aan de sjaal voor schoondochter toen ik het gevoel kreeg dat ik iets vergeten was. Zo'n onbestemd gevoel van ik had iets moeten doen, maar wat was het ook al weer.

Ik had pas één dag gewerkt en die had voornamelijk bestaan uit mijn mail wegwerken en overleggen dus daar kon ik niet zoveel vergeten zijn. Meestal komt het item wat je bent vergeten wel weer opborrelen dus ik haalde de stramme schouders op en haakte vrolijk verder.

En jawel hoor de volgende dag, terwijl we op het werk even een handwerkpraatje hadden met de meiden onderling, kwam het ineens volop binnen. Ik zou voor de regenboogkussens een borduurtje maken en die moest 16 juni worden ingeleverd. Oeps helemaal vergeten.

Gelukkig was/is het nog geen 16 juni dus actie was geboden. Want wat je belooft dat moet je ook doen. Gauw het patroontje opgezocht, geprint en een lapje geknipt en omzoomd en ik kon aan de slag. Eh ja. Maar hier was ook nog de factor tijd nodig. Ik kon moeilijk op kantoor zitten borduren en even vrij nemen na twee weken vakantie zat er ook niet in en toevallig stond er vorige week elke avond wel iets op het programma.

Ook het weekend zou druk worden want mijn vader werd dit weekend 80 jaar en dat hebben we ook gevierd met de hele familie. Paps gaf zaterdag een borrel op een gezellig terras in Amsterdam en dan neem je niet je borduurwerk mee.

Zondag werden we op verjaarsvisite verwacht van onze kleine buurman. Nou ja klein, hij werd 9 en dat is al best weer groot. Ook daar kon ik niet komen aanzeilen met naald en draad. Het werd een strakke planning. Zaterdag tussen de boodschappen en de kapper en het verjaarsfeest van paps heb ik al flink wat steekjes kunnen zetten. Zondag na de wekelijkse poets en was nog gauw even een uurtje geborduurd en na het verjaarsfeest weer verder. Het is gelukt. Gisteravond zo rond kwart over elf hechtte ik het laatste steekje af. Klaar. Die kan op de post en zo is hij gelukkig toch nog voor de 16 op de plaats van bestemming en heb ik mijn belofte niet geschonden.

Het is eigenlijk te gek voor woorden. Borduurstress! Dat gaan we zo niet meer doen. Dat moet ik beter plannen, maar ondertussen is het wel een lief borduurtje geworden en heb ik er toch veel plezier aan beleefd. 

En overmorgen is onze schoondochter jarig en is haar sjaal nog steeds niet klaar. Daar heb ik iets minder stress van omdat er in de verjaardagspost nog een officieel document mee moet voor zoon. Dat document is nog niet binnen en zolang dat nog niet binnen is kan er niks verzonden. Ik schat dat ik nog ongeveer 24 toeren moet haken en dat gaat zeker lukken voor het einde van de week. 

Ja het is heerlijk ontspannend hoor, dat handwerken, een mens wordt er helemaal rustig en ZEN van! 

                                                                Afbeeldingsresultaat voor smiley knipoog

2 opmerkingen:

 1. Haha, ja, soms heb je dat, handwerk met tijdsdruk, ik weet er alles van :-) Knap dat je het toch voor elkaar kreeg en succes met de laatste toeren voor je schone dochter! En gefeliciteerd, nog met je vader en alvast met la belle fille!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dit is echt te gek voor woorden...:)
  Maar waar een wil is, is een weg! En je hebt het dan toch maar mooi voor elkaar gekregen met dat leuke gezellige vlindertje. En dubbel gefeliciteerd; er valt wat te vieren de laatste tijd bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen