zondag 31 december 2017

Dag 2017!

Het regent buiten en zo druilen we het jaar uit! De halsbandparkieten in de tuin trekken zich niks aan van de regen die gestaag uit de hemel druilt maar eten hun buikjes rond. Ze zorgen voor kleur en een hoop gezelligheid in de tuin. Ze maken er wel een bende van, netjes eten is er niet bij want de stukjes pinda vliegen door de tuin.

Die restjes worden dan weer keurig opgeruimd door Dollie, onze huis- nee tuinduif die elke dag een poosje op het hek zit of door de border banjert. Tot groot ongenoegen van mijn echtgenoot hebben twee muizen ook ontdekt dat die parkieten er zo'n rommel van maken. Als het gaat schemeren dan komen ze te voorschijn. Ze rennen door de tuin, spelen verstoppertje achter mijn potten en schieten de schuur weer in als hun buikjes vol zijn.  Mijn man houdt niet van muizen, opgegroeid in hartje Amsterdam waar de muizen tierig welen is dat te begrijpen, maar ik vind het niet erg zolang ze maar in de tuin blijven. Het is een schattig gezicht.

Oudejaarsdag! Als ik eerlijk ben vind ik dit een vreselijke dag. Buiten klinkt het alsof er oorlog wordt gevoerd met al dat vuurwerk en daar ben ik niet zo van. Eigenlijk is het flauwekul dat we van 31 december op 1 januari met die idiote knallen een nieuw jaar inluiden. Maar goed zo'n glas champagne vind ik dan wel weer lekker.

Ik ga maar eens doen wat ik altijd doe op zondag, de was en het huishouden en wie weet heb ik vanmiddag nog even tijd om wat steekjes te borduren op het dekentje voor onze kleinzoon voor we vanavond oudejaarsavond gaan doorbrengen bij mijn broer, zijn gezin en mijn vader!

Fijne jaarwisseling allemaal en tot volgend jaar!


3 opmerkingen:

 1. Haha, proost dan maar! En ja, dat vuurwerk hoeft van mij ook niet ;-) En ik heb mijn laatste was van 2017 zojuist opgehangen, op zolder.
  Een goede jaarwisseling gewenst en graag tot blogs in 2018!
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, Annemarie. Inmiddels is de rust weergekeerd hè.. Nou ja, nu stormt het weer... beter dan vuurwerk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend leuk blog schrijf jij! Je heb er een volger bij :)

  De beste wensen,

  Florence

  BeantwoordenVerwijderen