zondag 1 maart 2015

Irritant weer

Ik ben nogal van de afspraken nakomen! Dat doe ik zelf ook en heb ook graag dat anderen de afspraken die ze met mij maken ook nakomen. Mocht dat onverhoopt een keertje niet lukken laat me het dan weten en dan is er niks aan de hand! Zo ook dit weekend wil ik de gemaakte afspraken gewoon nakomen.

Gisteren zou het mooi weer zijn (en dat was het ook) en om daar optimaal van te genieten had ik met manlief afgesproken met onze spiksplinternieuwe museumkaarten af te reizen naar de Hermitage in Amsterdam om de tentoonstelling Dineren met de Tsaren te bezoeken. Dat is in ons geval niet zo heel veel moeite want met een kwartiertje stonden we al op de stoep. Die tentoonstelling is dit weekend namelijk voor het laatst en omdat ik dol ben op serviezen wilde ik toch wel heel graag met eigen ogen aanschouwen van welke borden die Tsaren nu hun vorkje prikten! Het moet gezegd; het was prachtig. Schitterende serviezen, prachtig gedecoreerd, op schitterende wijze tentoongesteld aan rijke tafels. Persoonlijk zou ik niet snel twee opgezette pauwen als tafelversiering neerzetten, maar ik begrijp best dat die Tsaren daar heel anders over dachten. Ten eerste is mijn eettafel een tikkie kleiner dan die van hun en gaven zij veel meer uitgebreide galadiners dan ik dat doe en dan moet je natuurlijk met iets origineels op tafel komen! Heb je in ieder geval een gespreksonderwerp. Het was een prachtige tentoonstelling en ik heb er van genoten. Na afloop pakten we een tram en dronken in de stad een kopje thee. Daar ontmoetten we een kind dat na zijn werk dringend behoefte had aan een nieuwe spijkerbroek en daar graag moederlijk advies bij ontving. Nou hoe leuk is dat, dat je nog eens nodig bent als moeder! Even later voegde ons andere kind zich bij ons na haar werk en gingen wij gevieren, geheel onverwachts en ongepland, nog een drankje doen en bleven daar ook een hapje eten. Van heel wat simpelere borden dan dat ik die middag had gezien, dat dan weer wel. Het was zo'n dag die je achteraf in een zilveren randje zet, gewoon omdat het leuk en gezellig was. Kwaliteitstijd (wat een stom woord eigenlijk) met mijn eigen gezin! Genieten met een grote G!

Vandaag, zondag, hadden wij afgesproken om het huishouden eens ter hand te nemen. Er was ons storm en regen beloofd. Windkracht 8 en met bakken uit de lucht is een uitermate goed weertje om het huishouden te doen! Tenslotte moet dat ook gebeuren, een mens kan tenslotte niet in de puinhopen leven en een beetje te gaan zitten vervuilen, dus aan de sop! Word ik vanmorgen wakker is er geen geruststellend getik van een flinke bui op het raam. De wind woei een beetje om het huis, maar kwam niet in de buurt van windkracht 8 hoor. Toen ik de gordijnen opendeed scheen zelfs de zon! En niet een flauw zonnetje die aankondigt dat er al snel weer donkere wolken zullen samentrekken, nee een uitbundige zon. Een beetje mismoedig ging ik naar beneden. Eerst maar eens koffie en buienradar raadplegen. Geen wolkje te zien op buienradar, nog geen stipje in de buurt en niet alleen nu, maar ook de komende uren niet. Daar zit je dan met je afspraak! Kan ik toch zo de pest over in krijgen! Het was me toch echt beloofd die storm en die regen, maar mooi niet. Nu zit ik maar een beetje uit het raam te staren naar de vogels die zandbadjes nemen in het zonnetje en daarna uitbundig fluitend hun veren gaan zitten oppoetsen. Die akelige zon maakt nog eens duidelijk hoe nodig het is dat die ramen juist wel gelapt worden, maar het valt niet mee om die afspraken die ik met mezelf had gemaakt nu gewoon na te komen. Weergoden waar blijven jullie met die regen?

5 opmerkingen:

 1. Haha ja ik dacht ook het is mooi hobby weer, nou niet dus, kan nog komen natuurlijk, maar ik vind het prima, heb een rondje Tommy gedaan en nu toch aan de hobby, heb er eindelijk weer zin in....
  maar je hebt het weer leuk beschreven !
  groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och Annemarie gewoon de boel de boel laten en van het weer genieten! Er komt echt nog wel een dag dat je kan poetsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig geschreven weer, ik kijk altijd pas naar het weer als ik s'morgens de gordijnen open doe, dan weet ik het zeker. liefs Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En toch zit ik hier in een schoon huis met heldere ramen! Die ramen heeft manlief gedaan en samen de rest! Toch wel weer fijn hoor om door schone ramen te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja heerlijk is dat ,fijne he ook zo man te hebben ,samen werken daar draait echt alles op .
  heel gezellig weer naar jou stukje gelezen ik geniet er van .
  Liefs ,Johanna

  BeantwoordenVerwijderen