zaterdag 9 april 2016

Uitgroei

Ik vind grijs een prachtige kleur, echt heus waar, maar niet op mijn hoofd! Dus gaan mijn hoofd en ik regelmatig naar de kapper en die tovert vakkundig het grijs weg in de richting van mijn eigen kleur. De ene keer met een vleugje koper erdoor en de andere keer met wat blonde highlights, al naar gelang mijn pet staat. Eh ik bedoel hoofd want aan petten heb ik ook een hekel. De wind moet door mijn haren kunnen waaien. 

Soms loopt mijn haar niet in de pas met mijn eigen wensen. Dan groeit het eigenwijs na een paar weken al weer uit en loop ik met een grijze rand op de kop. Een andere keer zit het weken goed en heb ik er geen omkijken naar. Als je haar maar goed zit zegt men en ik ben daar een vurig aanhanger van. 

Nu heb ik makkelijk haar maar helaas niet zulke prachtige, lange golvende lokken die ik nonchalant met een hoofdbeweging om de kop kan laten vallen. Ik klaag niet hoor, maar als ik die shampoo reclames zie wordt ik wel eens een tikkie jaloers. Wellicht voor niks want die shampoo meisjes zijn misschien ook wel gefotoshopt. Als ze dat fotoshoppen in tijdschriften al doen zullen ze dat op tv wel helemaal doen denk ik zo. 

Weelderige lokken heb ik dus niet maar wel een flinke uitgroei zag ik vanmorgen in de spiegel. Ai ai. Want geen grijs haar willen is een ding maar uitgroei op de kop is een ander ding. Dat is behoorlijk armoedig. Juist was ik vorige week naar de kapper geweest en was het geknipt. Dat kappersbezoek was even een vluggertje en toen leek de uitgroei eigenlijk wel mee te vallen.

Vanmorgen dan toch die grijze streep. Nondeju en morgenavond ga ik uit eten. Dan wil een mens er toch een beetje fatsoenlijk uit zien. Tijd om de boel te laten verven bij de kapper was er niet meer, want morgen heb ik haakles en op zaterdag is mijn kappertje sowieso al snel bezet. Op naar de drogist voor een doe het zelf kit. Thuis maar eens de gebruiksaanwijzing gelezen en aan de slag. Op zich zijn het simpele handelingen maar met een leesbril op de tekst lezen en dan de rommel in je haar smeren is een gedoe. Vooral als je druipers krijgt en die had ik. Dan moet je de boel meteen verwijderen anders ga je als een soort gevlekte panter door het leven, naar het restaurant en werk. Als de smurrie dan in je haar zit moet je doodstil blijven zitten, in de badkamer want anders loop je door het hele huis te lekken en dat wil je niet. Dan is een half uur best lang hoor!

Daarom liet ik het bad vol lopen en deed er een lekker schuimpje in en liet mij met mijn druipkop in het warme water zakken. In bad zitten druipen maakt niet uit, maar je kunt dus niet zo lekker achterover leunen want anders maakt de verf vlekken op je bad, die er niet meer uitgaan. Echt comfortabel zat het dus niet, maar goed je moet er wat voor over hebben. 

Na dertig minuten moet je dus opstaan uit het bad, de douche open draaien en je weer in die gladde plastic handschoenen wurmen en dan de boel uitspoelen, een conditioner er in, intrekken, uitspoelen, afdrogen, uit bad stappen, in de spiegel kijken en je te pletter schrikken. 

Daarna moet je je hele badkamer soppen en alle vlekken wegwerken en jezelf ook nalopen op vlekken en die ook met jif met bleek schrobben. Ik heb een grote bruine vlek op mijn pols die niet meer weg wil en verder ruik ik alsof ik uren in een zwembad heb gelegen. Manlief vroeg al ietwat verwonderd of ik een nieuw douchegelletje had. Maar.......... geen grijze streep meer te bekennen!

1 opmerking:

  1. Oeps, dat zijn behoorlijke toestanden! Tja, het is precies de reden dat ik m'n haar niet verf. 'k Heb wel een tijdlang spoelingen gedaan bij de kapper. Die benaderden qua kleur mijn eigen haar en verdrongen het opkomende grijs een beetje. Nooit geen uitgroei, want het gaat er heel geleidelijk uit en omdat het niet voor 100% dekkend is, er altijd wel wat grijzende glanshaartjes tussen blijven zitten oogt het heel natuurlijk. Maar al een paar jaar doe ik het niet meer.
    Nou ja, jij ziet er weer tip-top uit en ik weet zeker dat je volgende keer bij de kapper op tijd je haar laat kleuren. Want het is me toch wat om zo aan de slag te moeten in je eigen badkamer!

    BeantwoordenVerwijderen