zondag 31 oktober 2021

Regen, regen en een beetje romantiek!

Terwijl ik dit schrijf plenst het buiten van de regen. Het regent zo hard dat er in de tuin een klein laagje water staat. Dat gebeurt steeds bij deze felle, harde buien, maar omdat er genoeg aarde is en de tuin iets afloopt naar de straat richting de regenput hoeven we niet bang te zijn dat we binnen natte voeten krijgen. Gelukkig maar! 

Het is wel een verschil met vrijdag. Toen was ik vrij en liep ik in de zon op de markt om verse groente, kaas en nieuwe kopjes in te slaan. Al kochten we die laatsten niet op de markt maar gewoon bij de Hema. Die goeie ouwe Hema, al negentig jaar en bij uitstek geschikt om daar kopjes te kopen. Er waren er hier de laatste tijd een paar gevallen en meestal overleven ze zo'n val op de plavuizen vloer niet. 

Het was dus een fijne dag, zo op de markt in de zon. Hoe anders werden we op zaterdagmorgen wakker met een felle regen die tegen de ramen striemde. Ook niet erg want een goed excuus om me nog even om te draaien. Later kreeg ik koffie op bed en gunde ik mezelf een lui uurtje met die koffie en een boek. Het gebeurt niet vaak dat ik van mezelf lui mag zijn. 

Voor mij was het niet erg dat het bleef regenen, alle boodschappen in huis, de krant op de laptop en een haakwerkje in de buurt. Over dat haakwerkje gesproken, dochter heeft toch gekozen voor de Adriana deken in plaats van de deken van Zusjeknus. Dat laatste patroon vond ze toch wat minder mooi, dan de Adriana en haar tenen moeten dan maar dealen met die gaten. Prima kind, dan doen we de Adriana. 

                                                  

Ik heb hem opgezet en haak af en toe een toertje. Niet te lang, maar gewoon voor de leuk, omdat het altijd zo heerlijk is om te haken. Afgelopen donderdag was ik bij de chirurg en die had zijn oordeel al snel klaar. Opereren maar! (hij stond nog net niet in mijn bijzijn zijn messen te slijpen 😀)! Niet gezellig maar dan ben ik er maar vanaf. De 15e gaat dat gebeuren.

Maar ik dwaal af, want ik was nog bij de regen en wilde naar de romantiek. Want die was er wel degelijk op die regendag, omdat ons achterbuurmeisje trouwde. De bruidegom heeft Marokkaanse roots dus werd de bruid door haar gom opgehaald door een stoet van toeterende auto's en stonden er familieleden in klederdracht klaar om met muziek en gezang het bruidspaar te begeleiden richting de trouwlocatie. Het was een enorm (vrolijk) lawaai en haar ouders hadden in overleg met de buren in het straatje verschillende partytenten gezet zodat de rituelen volbracht konden worden zonder dat de prachtig opgedofte bruiloftsgasten er als verzopen katjes uit kwamen te zien. 

Ik had gehoopt vanachter het logeerkamerraam een glimp te kunnen opvangen van de bruid, maar dat is door de tenten en de paraplu's helaas niet gelukt. Ze zal er vast prachtig uit hebben gezien, want er steeg op een gegeven moment een enorm gejuich op. Mooi om even wat van al die rituelen iets mee te kunnen krijgen. 


Droog werd het niet meer en ook vandaag regent het al weer geruime tijd, maar ik ben na zo'n lui weekend weer helemaal opgeladen en ook mijn Adriana is weer een heel klein stukje gegroeid. 

En mijn nieuwe kopjes drinken lekker!



vrijdag 29 oktober 2021

Crea 2021 de V van ........

De V van Visclub (uit Veere)


Het bestuur van de visclub in Veere

Stelde haar leden voor om de pot te verteren

De ene helft van de club zag op de weg wel wat beren

Maar de andere helft riep, ach toe laten we het proberen


De secretaris nam tijdens de vergadering het woord

En zei, we hebben best wel wat geld aan boord

Dus is mijn voorstel, als het jullie niet stoort

Laten we dan gaan vissen in een heel ander oord


De penningmeester riep; ik maak een program

Smeer allemaal een boterham

Want we gaan met de trein en de tram

Lekker vissen in Amsterdam


In Amsterdam aangekomen

Zagen ze het water in de Amstel hard stromen

Ze zochten een plekje onder monumentale bomen

Gooide hun hengeltje uit en begonnen van een mooie vangst te dromen


En na een uurtje of wat

Zei de voorzitter, tis wel gezellig zo’n stad

ik heb best zin in een biertje, vers uit het vat

En dus ging de visclub op pad


Een gezellig kroegje was snel gevonden

Waar ze alras met elkaar aan de bar stonden

En het eerste biertje vertrok naar hun monden

En er volgden nog vele ronden


En je weet hoe dat gaat met gezelligheid

Ze vergaten al gauw de tijd

De secretaris riep, gauw naar het station voor de trein wegrijdt

En ze haalden snel de hengels, want die wilden ze niet kwijt


Aan de meeste hengels hing niets

Maar aan die van de penningmeester hing iets!

En zeker voor Amsterdam heel expliciets

Haalde hij uit de Amstel een pracht van een fiets


En ze namen de fiets mee naar Veere

En de penningmeester mag hem beheren

Voorlopig doen ze niet meer aan potverteren

En kunnen ze het vissen in Zeeland weer waarderen


Vis springen voor aas haak vectorillustratie voor vis toernooi evenement  badge logo | Premium Vector

maandag 25 oktober 2021

Probeerseltje

Het olifantendekentje is op reis naar Parijs! Jack en zijn mama zijn ontslagen uit het ziekenhuis en de laatste berichten en foto's die we doorkrijgen zijn goed en mooi. 

Als ik na zo'n tijd zo'n project(je) heb afgerond dan ben ik tijdens het laatste staartje van het project al aan het nadenken wat ik dan weer zou kunnen gaan oppakken. Via jullie blogs, op de handwerkgroepen op Facebook en op Pinterest komen er vaak zoveel mooie dingen voorbij dat het nog lastig kiezen is. Maar voorpret alleen is al leuk. 

Eigenlijk ligt er ook nog genoeg in voorraad. Van het blaadjeskussen is pas 1 van de 4 hoeken af dus die zou ik zonder problemen kunnen opzetten, maar ja dat is breien en dat vind mijn hand nu niet zo gezellig. Haken is wat minder belastend.

Ondertussen had mijn dochter aangegeven erg gecharmeerd te zijn van de Adrianadeken die hier bevallig over een stoel mooi ligt te zijn. In onze vakantie had ze hem even uitgeprobeerd en eigenlijk wilde ze hem ook wel hebben, maar liever in een iets andere kleur groen. Dat past beter in haar huisje. 

Een ander patroon was ook wel goed, want ja die Adriana daar zitten wel veel "gaten" in en daar hadden haar tenen regelmatig ruzie mee gehad. Wat doe je dan als moeder? Dan ga je op zoek naar een ander patroon. 

Een beetje struinen op internet dus maar en zo kwam ik een leuke deken tegen bij Zusjeknus. De deken heet Louisa en het patroontje is makkelijk te haken en lijkt een beetje op een kabel. Ik liet het aan dochter zien en die was enthousiast. Helaas had de Zeeman hier in het dorp niet de gewenste groene kleur en samen bekeken we dus op internet de kleuren van de Scheepjes Colourcrafter en ze koos voor Ameland. Een paar dagen later kwam de post ze brengen. 

En wat doen die bolletjes dan, die gaan een beetje naar je roepen. Joehoe, wij zijn er hoor, haal ons eens even uit die doos! Toen dochter de was kwam doen haalden we ze uit de doos en constateerden we dat het inderdaad een mooie kleur was en we stopten ze weer terug want ik had met mezelf afgesproken dat ik even niet ging handwerken. Daar namen de bolletjes geen genoegen mee en riepen, hallo daar, wordt er nog wat gemaakt met ons of hoe zit dat? 

Tja en toen ik gisterochtend op die prachtige zondagmorgen aan de koffie zat terwijl een gouden herfstzon de tuin prachtig deed oplichten nam ik toch even een haaknaald en een restje garen om even een proeflapje te haken. Even voor de gezelligheid! 




Ik haakte vier toertjes en was toch niet helemaal tevreden over het resultaat. De onderkant trekt, maar dat is mijn eigen schuld omdat ik de opzetlossen met een naald groter had moeten haken. Als ik voor het echie ga komt dat wel goed. Dit draadje is wat dikker dan de Colour Crafter die ook wat soepeler voelt dus misschien moet ik daarmee maar even een proeflapje maken. 

Enfin als dochter deze week komt dan kan ze altijd nog kiezen voor deze, een ander patroon of toch de Adriana. Desnoods brei ik ook nog sokken voor haar zodat haar tenen geen ruzie maken met de deken. 
Wordt vervolgd!

dinsdag 19 oktober 2021

Vakantieherinneringen en olifantjes!

Wat een lieve reacties kreeg ik op mijn vorige blog! Het is fijn om weer terug te zijn en de draad van het bloggen weer op te pakken. Natuurlijk waren de afgelopen maanden niet alleen maar kommer en kwel, er zaten ook veel mooie momenten tussen. En dat begon allemaal met een maand in Frankrijk zijn. 

Wat was het heerlijk om ze weer te zien en ze te kunnen knuffelen. Als je nog maar drie jaar oud bent dan zijn 8 maanden wel erg lang en wat heeft zo'n hummel dan een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De eerste week waren we in Marseille en de tweede week hadden we samen met Arthur vakantie in een prachtig huis in Arles. We zaten daar in een prachtig opgeknapte Mas met een gigantisch stuk grond er om heen, een prachtig uitzicht en de twee honden en katten van de eigenaar die zo af en toe genoeglijk kwamen buurten. Een paradijs voor Arthur want hij kon er buiten spelen van de vroege ochtend tot de late avond. 

Het gaf niks dat opa niet zo fit was door die medicijnenwissel want Arthur wilde geen uitstapjes maken. Die wilde spelen in het grind met zijn kiepauto en happertje om gigantische bergen te maken, hij wilde voetballen en jeu de boulen en achter de kippen aan om te kijken wat die allemaal aan het doen waren. Er liep een grote schare kippen onder aanvoering van een grote haan over het terrein te scharrelen en dat was niet alleen leuk om te zien, maar ook om te horen. 

Kijk oma, kip riep Arthur dan als er weer een kip de hoek om kwam kuieren gevolgd door haar vriendinnen. Het was een fijne week en het leuke was dat hij steeds meer en beter Nederlands ging praten. De laatste week brachten we door in het huis van zijn andere opa en oma in een lieflijk dorp aan de voet van de Pyreneeën. Daar kwamen onze zoon en schoondochter ook naar toe en daar hadden we nog een fijne week met elkaar. 

Het leuke van zo'n maand voor zo'n mannetje zorgen is dat het de band enorm heeft versterkt. Hij kletst nu veel beter Nederlands en als we nu facetimen dan komt hij ook echt een praatje maken. 

Van handwerken kwam het niet zoveel de afgelopen maanden, maar tussen de bedrijven door heb ik steeds wat gebreid aan het Olifantendekentje. Dat moest begin oktober af zijn omdat het neefje van Arthur dan werd verwacht. Uiteindelijk is hij op 13 oktober geboren. Wat een schatje. 

Terwijl we aan het facetimen waren liet onze zoon de foto's van Jack aan Arthur zien. Kijk dit is je neefje. Un petit bébé constateerde Arthur terwijl hij de kiekjes bekeek. Toen keek hij naar ons en zei, baby slaapt en hij legde zijn vinger op zijn mond en zei; sssst baby slaapt. Het was heel schattig om hem zo te zien maar toen ik hem vroeg of hij zijn neefje lief vond kreeg ik op mijn kop. Ssst oma baby slaapt! 

Hij vindt het nieuwe neefje dus wel leuk en ik ben benieuwd hoe hij reageert als hij de baby in het echt ziet. Dat zal nog wel even duren want ze wonen bijna 800 kilometer van elkaar vandaan. 

Met veel kunst en vliegwerk is het dekentje dan toch af. Ik heb nu een linkerhand met een slecht humeur en breien is bijna niet meer te doen. Na elke pen een lamme vlerk maar het kan op de post. Ik vind hem zelf erg lief geworden en ik hoop van harte dat Jack en zijn papa en mama dat ook vinden. 







vrijdag 15 oktober 2021

Crea 2021 De U van Update

Update


Het is lang geleden dat ik hier schreef

En waar ik bleef?

Dat is een lang verhaal

Het is begonnen allemaal

Toen de hartmedicijnen van mijn man niet meer leverbaar waren

En hij het met andere pillen moest zien te klaren

Dat had invloed op onze maand vakantie in Frankrijk

Bijna vier weken met onze kleinzoon, wat voelden we ons rijk

Bij terugkomst ging het helemaal niet goed

En werd mijn lief opgenomen in het ziekenhuis met spoed

Nu, na heel veel weken gelukkig weer helemaal hersteld

Maar het was een grote schrik, want voor het zelfde geld……

Nee daar gaan we nu niet meer over zeuren

We proberen van iedere dag iets moois te kleuren

Ook was en is er op het werk nogal wat aan de hand

Iets met overname en een hoofdkantoor aan de andere kant van het land

Wat zeker op termijn gevolgen gaat hebben voor mijn baan

Maar ook daar denken we nu nog maar niet aan

Al met al geen tijd en puf gehad om een blog te schrijven

Maar uiteindelijk wil ik hier wel graag blijven

Want de afgelopen maanden was het lezen van jullie blogjes fijn

Gezellige praatjes over handwerken lieten me even ontspannen zijn


Bedankt daarvoor! 

Ik ga vanaf nu met bloggen weer door! 


Plaatjes Update