zondag 9 april 2017

Uit de toon

Heerlijk hoor die Lente! Vooral s'morgens vroeg als de vogels hun lied aanheffen is het weer prettig wakker worden. Nog voor de wekker gaat om 06.45 al een beetje wakker worden en dan nog even knus in je warme bedje luisteren naar het vogelconcert. Een goed begin van de dag. 

Schuin voor ons slaapkamerraam staat een boom en daarin zitten vaak wat mezen die hun liedje zingen en aan de overkant bij de parkeerplaats huist een merel echtpaar die inhaken op de lieflijke liedjes van de mezen en zo is alles in harmonie. Even verder op, op het dak van de buurman huizen wat duiven die ook gezellig invallen met hun roekoe, roekoe. Althans dat was altijd zo, maar nu is er een nieuwe vogel in de buurt die een heel andere toon aanslaat. Het is niet lieflijk of sereen en er is eigenlijk geen melodie in te herkennen.

Het is een akelig, monotoon scherp geluid alsof deze vogel een scheepstoeter heeft ingeslikt of voor een microfoon staat te gillen. Toen dit een paar weken geleden begon dacht ik nog dat het beest last van zijn keel had. Er heerst natuurlijk vogelgriep en zo vlak na de winter kon dat natuurlijk best. Het ging maar niet over, ook al had ik al eens een appeltje op de schuur gegooid voor wat vitamientjes. Dus is er vast iets anders aan de hand, misschien een wat neurotisch type of toch een gek fluitje ingeslikt of hij is misschien doof zodat hij zijn eigen schelle geluid niet waarneemt. Wie weet is hij aan het oefenen voor The Voice of Vogels maar dan hoop ik dat hij snel auditie mag doen en er geen enkele stoel omdraait zodat hij zijn pogingen staakt. Ook kon ik maar niet ontdekken waar het beest zich bevond en aan het harde geluid te horen moet hij toch dichtbij zitten. Ik ben ook benieuwd wat voor vogel het is!

Ondertussen wordt ik anders wakker want als ik nog half in slaap dat getetter in de verte hoor kan ik niet meer zo van het lieflijke gezang van de andere vogels genieten en ook begint deze fluiter veel vroeger dan de anderen en ben ik dus eerder wakker. Jammer maar niks aan te doen. Ik ga er al haast op slapen, maar vanmorgen viel me iets op. Hij was er niet! Alleen maar mooi en zonnig vogelgezang vanmorgen en dat was fijn wakker worden, al lag ik toch nog onbewust te wachten tot het gesnerp zou beginnen. 

Ik hoop maar dat het een tijdelijke aandoening was en dat hij nu genezen is (zou wel gek zijn want gister was hij er nog wel) maar ik ben bang dat dat niet het geval is. Het is zondag vandaag dus is hij misschien gewoon naar de kerk. 

 

1 opmerking:

  1. Ai, dat is niet fijn... Kun je hem niet een paar straatjes verder sturen?

    BeantwoordenVerwijderen