dinsdag 29 augustus 2017

Vlinder voor Annie

De vlinder voor Annie voor de Regenboogkussens is af. Ik vind hem zelf erg mooi geworden en ik hoop dat Annie hem ook mooi vindt. Het was een leuk werkje om even tussendoor te doen na al het gehaak. Al was dat haken ook weer lekker omdat je dat bijna gedachteloos kunt doen en bij dit borduurwerkje had ik al mijn aandacht nodig.

Het is handig om een patroontje van internet te halen en dit te printen, maar het was heel goed kijken hoe de kleuren liepen op het telpatroon. Vooral goed kijken naar de lichte en wat donkere kleuren want die overgang was soms lastig te zien en zeker met kunstlicht. Het gebeurde nogal eens dat ik s'avonds laat moest constateren dat er toch iets fout was gegaan en dan kon ik het weer uithalen.

Daarom ben ik zondagmiddag lekker in de tuin gaan zitten en met volop daglicht kwam het eigenlijk zo voor elkaar. Vanavond de laatste zwarte stiksteekjes en voila hij kan wegvliegen!

De foto is nog met het laatste beetje licht in de tuin gemaakt en heeft daarom een wat blauwig waasje. Morgen gaat hij op de post en dan is het tijd om weer wat anders te doen. Het plan is om eerst de deken voor dochter af te maken, maar mijn rechter pols is weer aan het muiten dus is het verstandiger om eerst mijn boek uit te lezen, wellicht nog een ander boek en dan de haaknaald weer ter hand te nemen.

1 opmerking:

  1. Ja, voor borduren moet je echt goed licht hebben!
    Annie's vlinder is een prachtexemplaar en de bloemetjes maken het heel sfeervol.
    Balen van je pols, maar toch maar naar je lichaam luisteren!

    BeantwoordenVerwijderen