Om 16.00 uur werden we verwacht in het Amstel Hotel en dus stapten dochter en ik, netjes aangekleed, om half vier op de metro. We stapten uit op het Weesperplein en liepen naar het hotel. Over de blauwe loper mochten we naar binnen. (ik had stiekem op een rode loper gehoopt, maar dat zat er niet in).
In de prachtige hal met een majestueuze trap werden we ontvangen door een aardige meneer achter de receptie die onze jassen aannam en ons verzocht om plaats te nemen in de hal want vanuit daar werden we opgehaald voor de afternoon tea.
Dat wachten was geen straf want zo konden we even het mooie interieur aanschouwen. De prachtige herfstboeketten die op allerlei sokkels kunstig opgesteld stonden in het midden van de hal, de mooie, hoge plafonds en een schitterende kroonluchter, waarbij ik wel direct dacht; je zult zo'n ding maar moeten poetsen.
Om 16.00 uur verscheen er een heer in de hal die ons en alle andere mensen één voor één opzocht op zijn gastenlijst, ons verwelkomde en ons naar onze plaatsen bracht in de serre met uitzicht op de Amstel. Wij kregen een mooi gedekte tafel voor het raam en onze stoelen werden aangeschoven.
Er kwam een dame die ons een glas champagne inschonk en vertelde wat de bedoeling was. We zouden 4 gangen krijgen, twee hartige en twee zoete en bij elke gang kregen we een andere thee geserveerd.
Even later kwam de eerste gang dat bestond uit een klein glaasje gazpacho van pompoen, een schaaltje met een salade afgetopt met rilletes van eend en een heel klein bordje met wildzwijnenpaté en een toastje van ontbijtkoek. Daar kregen we een groene thee bij met citrusaccenten.
De tweede gang bestond uit drie mini sandwiches, belegd met zalm, pastrami en gegrilde groente en een roggebroodrondje met roomkaas, komkommer en mierikswortel en bij deze gang kregen we een speciale jasmijnthee.
Bij de derde gang kwam er een prachtige etagere op tafel met allemaal heerlijke zoetigheden, zoals een macaron, een witte chocolademousse met iets van rood fruit gevuld. Een eclair van melkchocolade gevuld met iets van sinaasappel, een stukje operacake én een tartelette met caramel en room. Hier kregen we een earl grey thee bij, geserveerd in een portglas.
Als laatste gang kwamen er twee scones, een vanille en iets met sinaasappel en pistache en daarbij zat een glaasje met perengelei en een clotted cream. De thee was een icetea met rabarber.
Het was een groot feest! Al die mooi opgemaakte bordjes en schaaltjes, al die smaken die zo goed op elkaar waren afgestemd samen met de verschillende theesoorten. De prachtige omgeving, het uitzicht op de Amstel en het gezelschap van mijn dochter.
Hoewel het allemaal kleine hapjes waren, was het al met al toch een beste maaltijd en hebben we daar 2,5 uur gezeten. Ik had vooraf geen idee wat ik verwachten kon en had als avondeten een pannetje groentesoep gemaakt. Een lichte maaltijd na zo'n theefestijn, maar we zaten zo vol dat we de soep thuis niet meer aangeraakt hebben. Die komt wel op en gaat anders de vriezer in.
Het was een geweldig verlaat verjaardagscadeau en ik heb er van genoten!
Oh, wat hebben jullie een prachtige herinnering gemaakt, om dankbaar en met veel plezier nog vaak aan terug te denken 🥰
BeantwoordenVerwijderen