Vrijdag was visboer Jaap heel trots op zijn zalm! Dat liet hij dan ook luidkeels weten over de markt. Tja wat doe je dan, als zo'n man zo trots is op zijn zalm. Dan ga je even kijken. Ook al was je dat niet van plan, want er stond die avond boerenkool op het menu! Maar zo'n man staat ook maar zijn best te doen in de kou om zijn visjes aan de man te brengen en bovendien is het een gezellige vent, altijd in voor een gezellig babbeltje dus op naar Jaap!
Jaap stond te glunderen bij zijn kraam en toonde trost zijn zalm. Eerlijk is eerlijk, het was prachtige zalm. Toch maar vier filetjes gekocht. Jaap pakte de filetjes in en bij het overhandigen van het tasje kreeg ik een dikke knipoog. En omdat jij het bent, zo sprak hij, krijg je van mij ook nog een kadootje! De goeierd! Zo'n goeie klant ben ik vanwege de afstand nou ook weer niet! De zalmpjes hebben wel even een nachtje in de vriezer gelogeerd, maar vanavond staan ze op het menu! Met eigengemaakte tartaresaus, gebakken aardappeltjes en geroerbakte winterwortels die een oosters tintje krijgen. Anders is er niet veel aan, aan zo'n wortel. Als toetje is er eigengemaakte creme brulee, waar manlief straks de fik in mag steken. Want dat doen mannen graag, maar eerst mag hij nog een lekker flesje wit openen voor bij de zalm. En dan proosten we op Jaap! En zijn kadootje? Dat was een bakje aardappelsalade. Zelfgemaakt door Jaap! Hoe leuk is dat?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten