woensdag 26 augustus 2020

Stash en Strepen

Wat doe je als je nog twee weken vakantie hebt, maar het is somber en regenachtig weer? Dan is het een prima dag om eens wat op te ruimen.

Zo heb ik gisteren mijn wolvoorraad eens uitgezocht. Ik had een grote plastic box vol met allerlei restjes en voorraad, een grote tas van hetzelfde en hier en daar nog wat doosjes met losse bolletjes. Het was al zo erg dat een breinaald in de tas zo krom verbogen was dat hij met geen mogelijkheid meer recht te krijgen was. Dan wordt het tijd om op te ruimen.

Dus heb ik alles netjes uitgezocht en teruggedaan wat ik wilde bewaren en een tas met restjes gemaakt die ik naar een mevrouw ga opsturen die knuffels haakt en breit voor zieke kinderen. Zij wil de bolletjes graag hebben en dan heeft het een goede bestemming.

Tussen alle wolletjes vond ik ook nog flink wat nieuwe bolletjes Roma van Scheepjes. Deze waren voor een trui voor Arthur en voor de vlaggenlijn die ik gehaakt heb vorig jaar. Op een of andere manier bestel ik altijd te veel. Altijd bang dat ik tekort heb en dan niet meer in het zelfde verfbad bij kan bestellen.

Vorige week vroeg ik aan schoondochter of ik een nieuwe trui voor Arthur mocht breien. Natuurlijk zei ze, leuk! En wat vindt hij nu leuk? Nou de brandweer is natuurlijk nog favoriet, maar ook auto's zijn het helemaal en hij is helemaal gek van vissen. Nou daar kan ik wel wat mee.

Bij Baltena vond ik een telpatroon van de mooiste vis van de zee en ik bestelde Roma wol voor deze nieuwe trui in een mooie kleur zeegroen. Met de restjes kan ik dan de vis maken. Maar goed die nieuwe wol heb ik nog niet een twee drie in huis en toen ik al die restjes vond, ben ik maar vast begonnen met een andere trui.

Die streepjes breien lekker weg en aan de voorkant ga ik er nog iets inbreien. Een anker, een politieauto of een zeilboot. Dat beslis ik pas later. Eerst maar eens zien hoe het uitvalt en wat er dan bij past. Het is fijn om weer wat te kunnen breien. Al doe ik het rustig aan om niks te forceren.

En zo komen we deze vakantiedag wel door. Buiten raast de storm, maar binnen is het lekker knus en ontspannen met een breiwerk op de bank.




2 opmerkingen:

  1. Wat leuk, de streepjes! Ja, dat breit lekker en zo heeft Arthur straks mooi een streepje voor, of eigenlijk achter ;-)
    Heel goed dat je eens even hebt opgeruimd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, en nu dan opeens dit weer...Dat is misschien ook wel een tegenvaller!
    Nu opeens een thuisvakantie. Maar je pakt het wel goed op zeg...

    BeantwoordenVerwijderen