zaterdag 4 maart 2023

Kant kiezen!

Vorige week maakte ik de trui voor Arthur af en dat was fijn, maar het voelde toch een beetje kaal om geen handwerk meer bij de hand te hebben. Die stelling klopte niet want er lagen natuurlijk best nog een aantal projecten. Ik heb de golvensjaal nog op de pennen staan. Dat is een heel leuk patroon, maar daarbij moet ik wel ontzettend opletten en tellen dus die blijft nog even in de kast. 

Gelukkig lag de Adriana deken voor mijn vader nog in de mand. Fijn om daar weer eens mee aan de slag te gaan want dat patroon ken ik uit mijn hoofd en haakt heerlijk weg als je tegelijkertijd wat tv kijkt. Nu is het niet zo dat mijn oude vader zielig op zijn bank weg zit te bibberen, maar ik had hem vorig jaar al een dekentje beloofd en die belofte moet ik nu maar eens nakomen. 

Toch had ik ook wel weer zin in iets nieuws en dan is een beetje speuren op Pinterest, Ravelry of gezellige blogjes doorlopen ook leuk. Eigenlijk werd ik toch weer een beetje geïnspireerd door de technieken die ik vorig jaar had geleerd in de Finishing Touch cursus. Ik had mijn aantekeningen weer teruggevonden en de aanwijzingen van de juf en dat smaakte toch naar meer. Ik kreeg ineens toch ook weer zin om weer eens zo'n cursus te doen. Wie weet doe ik dat later nog eens. 

Maar wat zou ik dan nog willen leren? Dat is eigenlijk een heleboel. Een trui topdown leren breien waarin een motief op voor- en achterkant zo mooi doorloopt in de mouwen. Ik wil nog wel eens een paar sokken breien, dat kan ik wel, maar heb altijd zo'n ruzie met die 4 naalden. En eigenlijk wil ik wel wat meer mooie steken leren breien. 

Voor dat laatste hoef ik niet op cursus, dat kan ik gewoon thuis doen met een restje wol, een paar pennen en een duidelijke uitleg. Na wat zoeken op het web kwam ik de vlindersteek tegen. Die leek me heel moeilijk maar na de uitleg te hebben gelezen en een filmpje te hebben gezien op YouTube viel dat reuze mee. 

Gewoon maar eens proberen dus. Gisteravond zat ik te wachten op de Picnic die de boodschappen kwam brengen, maar vertraging had. Dat was een mooi moment om eens aan de slag te gaan met de vlinder. Het is een hele leuke steek en nu ben ik aan het bedenken wat ik daar mee zou kunnen maken. Misschien ook een deken? Maar dan moet ik nog eens even puzzelen over de kantsteek. Nu breide ik eerst 2 steken recht en begon daarna met het patroon, maar dan wordt de kant niet heel mooi. 



Misschien de eerste steek afhalen? Ik moet het maar even proberen in dit proeflapje en zien wat het wordt. En als jullie, mijn lieve en ervaren breibloggers, nog tips hebben dan hoor ik het graag? 

Dan ga ik ondertussen weer aan de haak met de Adriana voor paps! 




6 opmerkingen:

  1. Misschien een extra steek aan begin en eind!
    Ik haal altijd de eerste steek averecht af zonder te breien, met de draad voor het werk. De laatste steek brei ik altijd recht. Als je dat eenmaal gewend bent, denk je er niet eens over na. Ik vind dat dit een mooie rand oplevert.
    Een andere kantsteek kan ook, hoor, maar dit is wat ik doe.
    En dit is inderdaad een leuke steek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie steken kun jij maken. Prachtig. Sokken breien wil mij niet lukken maar met een rondbreinaald kan ik wel overweg en dat werkt heel goed. Misschien een idee voor je om van die vervelende 4 naalden af te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De vlindersteek ziet er heel mooi uit. Mijn eerste gedachte is een kussen als ik naar dit breisel kijk, maar misschien heb je daar geen behoefte aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi die steek!
    De zijkanten zou ik in tricotsteek, maar dan met de ribbelkant aan de voorkant, dan zijn de ribbels fijner.
    Ja, eigenlijk is het wel tijd voor het dekentje....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed bezig hoor. Ik ben niet zo'n breiwonder dat ik je advies kan geven over de kantjes maar leuk patroon is het wel. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De Adriana deken voor je vader vind ik zooooo MOOI
    worden, en je haakt ook heel regelmatig, PRACHTIG!!!
    De vlindersteek ziet er ook heel leuk en speels uit, voor een deken kan het ook zeker maar een lekker warm vest lijkt me ook heel geslaagd met deze steek.
    Ben benieuwd wat je gaat maken daarvan. In ieder geval succes met de vorderingen......

    BeantwoordenVerwijderen