donderdag 22 juni 2023

Zomerzotheid

Gisteren was het de langste dag! Ik heb een weekje vrij dus ik had zat tijd gehad om enkele rituelen rondom de zonnewende uit te voeren. Een bos Sint Janskruid aan de voordeur hangen zodat de bliksem mijn deur voorbij gaat. Of een yoga zonnegroet te doen in je blootje in de tuin. Een brief schrijven naar de zon en dan een vuur stoken in je tuin, er over heen springen en de brief dan in het vuur gooien. 

Dat had ik allemaal kunnen doen, maar heb ik dus niet gedaan. Sint Janskruid had ik niet zomaar voorhanden. Als ik binnen een yoga zonnegroet doe dan moet ik al mijn best doen dat ik niet omkukel en over een vuur springen in de tuin begin ik niet, ik ben nogal onhandig en daar komen alleen maar ongelukken van. 

Wat ik wel deed was naar een tuincentrum rijden. Dit keer niet het tuincentrum bij mij in de buurt, maar in Amsterdam Osdorp. Een heel mooi tuincentrum waar ik niet heel vaak kom. Het was daar warm, de zon deed haar best en het was fijn om in mijn uppie langs alle mooie planten te slenteren en wat mooie dingen uit te kiezen. 

Thuis ben ik aan de slag gegaan om alles in de potten te zetten die nog leegstonden. Ik had dit jaar begin mei de plantjes acties van de bouwmarkten gemist waardoor veel potten nog leegstonden. Ik twijfelde of ik ze nog moest vullen, maar omdat ik de hele zomer thuis ben en ik geniet van de tuin heb ik toch besloten om het wel te doen. 

Al gauw moest ik mijn werkzaamheden staken omdat de zon maar bleef schijnen, logisch het was haar grote dag, en het veel te warm werd. Toen ze in de avond achter de huizen was weggezakt heb ik een deel gedaan. Vanmorgen was ik al voor 9 uur in de tuin waar het nog lekker koel was en heb ik de rest gedaan. 



Verder opgeruimd, de oude bladeren weggehaald die zich onder mijn oppottafeltje hadden verzameld en weer veel onkruid weggehaald. Heerlijk om een paar uurtjes in de tuin te kunnen werken. Daar knap ik altijd van op en is het voordeel van vakantie hebben. 

Een ander voordeel van vakantie (en de lange zomeravonden) is dat je heerlijk lang buiten kunt lezen. Gister las ik de laatste van Elizabeth George uit en moet dus op zoek naar een nieuw boek. Maar wat? Ga ik voor Atlas van Lucinda Riley of misschien toch eerst Zomerzotheid van Cissy van Marxveldt weer eens lezen? 

Dat is en blijft een leuk boek en dan heb ik toch een ritueeltje voor de zonnewende. 




5 opmerkingen:

  1. Zomerzotheid dat boek zegt me wel wat, maar kan het me toch niet zo goed meer herinneren. Heerlijk om zo met de plantjes bezig rte zijn. Het ziet er weer heel gezellig uit.
    Dat boompje naast het bankje wat is dat er voor 1 vind het wel een heel mooi aparte vorm hebben..
    Geniet van je mooie tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O ja, heerlijk boek, Zomerzotheid! Ik vind Joop ter Heul ook zo leuk :-)
    Wat ziet het er prachtig uit, al je mooie gevulde potten! Daar wens ik je veel plezier van.
    Lieve groet,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk al die mooie blommen in de tuin. Ik geniet ook altijd van lezen in de tuin, ben nu met Storm bezig van de 7 zussen serie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Atlas. Gelijk mee beginnen. Ik ben al over de helft en het is prachtig: bij stukje en beetje krijg je antwoord op alle vragen en losse eindje uit de zeven vorige boeken. De zoon schrijft minder onderhoudend (vlakker) dan moeder Lucinda, maar het prachtige verhaal maakt alles goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Neem vooral die Zomerzotheid. Heerlijk boek, honderd jaar oud en nog zo fris als wat. Ook leuk om de verschillen te zien. Zo drinken ze daar, jongemannen en jonge meiden, alléén maar thee. Altijd en overal. Nooit koffie of een drankje of bier....

    BeantwoordenVerwijderen