zaterdag 21 september 2024

Tuin

Wat een heerlijk nazomer weer! Het is een perfecte afsluiting van mijn vakantie want maandag begint de werkweek weer en dat is ook weer prima. Het was een beetje gekke vakantie zo met de komst van de nieuwe kozijnen en ik heb dan ook lang niet alles kunnen doen wat ik mij voorgenomen had. Maar goed is dat eigenlijk niet altijd zo met vakanties? 

Wat ik wel heb gedaan deze week was lekker in de tuin werken. Samen met dochter heb ik vorig weekend veel gesnoeid en onkruid gewied, dat schiet altijd als paddenstoelen uit de grond, maar nu is het weer toonbaar. Niet al te netjes want de borders mogen best een beetje rommelig zijn. 

Woensdag moest ik naar het tuincentrum om kattenbakvulling te halen en daar heb ik eens lekker rondgescharreld tussen de plantjes. Dat is per slot van rekening óók vakantie. Ze waren druk bezig om de kersttoestanden op te bouwen en in te richten, maar er was nog genoeg moois aan planten om fijn van te genieten. Er gingen dan ook een aantal planten met me mee naar huis. 

Donderdagochtend wilde ik direct na het ontbijt de tuin in, maar het was nog erg mistig. De slierten nevel dwarrelden nog door de straat, maar toen dat een beetje optrok ben ik heerlijk de tuin in gegaan. Helaas was dat qua geluid wat minder "zen" dan dat dit doorgaans het geval is, want in de straat die aan mijn tuin grenst zijn stoere werkmannen bezig om de gasleidingen te vervangen. 

Dat is natuurlijk belangrijk en nodig maar wel een beetje jammer dat dit juist nu moest zijn, want de heren begonnen al om 07.00 uur met hun herrie. Tim vond die herrie ook vervelend en dorst ook bijna niet de tuin in, maar toen ik in de tuin bezig was kwam hij toch om me heen scharrelen. 

Als hij het te eng vond ging hij gauw weer - door het luik - naar binnen. Ik had de klep van het luik opengezet en hij kwam daardoor ook weer naar buiten. Inmiddels gaat van buiten naar binnen heel goed maar andersom nog niet. Het zij zo. Ik doe de deur wel voor hem open als hij naar buiten wil en dan kan hij zelf weer naar binnen. 

Na een paar uurtjes rommelen stonden de gekochte plantjes op hun plek en kan ik daar deze herfst fijn van genieten. 

Het wachten is nog op de eerste en enige tomaat. Deze is helemaal zielig en alleen ontstaan uit de plantjes die ik begin dit jaar opkweekte uit de zaadjes van de stamboomtomaten van de groentejuwelier. De planten hebben het niet goed gedaan en dat is mijn eigen schuld, want rondom het overlijden van mijn vader heb ik ze een beetje vergeten en niet goed verzorgd. Enfin, volgend jaar beter. 


Met dit mooie weer ga ik nog even fijn genieten van mijn tuintje en dan straks lekker eten bij zoon en schoondochter aan de gerecyclede, eiken tafel van mijn ouders. Want die is klaar en zo ontzettend mooi geworden! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten