donderdag 25 mei 2017

In mijn meituin (3)

Wat een heerlijk weer en dat al de hele week. Ik geniet volop van de tuin. Elke dag drinken we koffie in de tuin en brunchen op ons gemakje. Na 18.00 uur wordt het te fris. Dat heb je als je op een hoek woont en er staat een fris windje, maar dat geeft niks.

De slakken vieren ook feest en hebben mijn paksoi opgegeten en van de tijm  hebben ze nog net een sprietje laten staan. Dat gaat hem waarschijnlijk niet worden. 

In de hoge moesbak gaat het beter, slakken vinden het denk ik niet prettig om met hun buikjes over het ruwe hout te schuiven. 


De peultjes groeien goed en ook de worteltjes staan er fris bij. De cavolo nero groeit ook goed maar die staat waarschijnlijk te dicht bij elkaar. Maar eens even puzzelen hoe ik dat ga oplossen.

De paprikaplant lijkt het naar zijn zin te hebben en ook de rode sla groeit lekker, alleen ook hier hebben de slakken een kunstzinnig kantpatroon ingevreten. Ach we zullen maar denken; het is de natuur. 

Vanmorgen heb ik de borders gewied want daar schiet het onkruid de grond uit en heb ik de uitgebloeide tulpen eruit gehaald. Nu ziet het er direct een stuk verzorgder uit. Volgende week willen we een ritje maken naar de rozenkwekerij en heb ik zo'n vermoeden dat ik ook nog wel een uurtje stuk ga slaan in een tuincentrum voor wat perkgoed. De viooltjes zijn helaas al weer wat op zijn retour. 

Maar nu eerst naar het station en daar zoon en schoondochter van de trein halen. Morgen komt de rest van de Franse familie en daar gaan we eens flink van genieten van dit bezoek.  Het blijft mooi weer dus: In de tuin!

 

3 opmerkingen:

 1. Volgens Jelle (van makkelijkemoestuin.nl) moet Cavolo Nero inderdaad de ruimte hebben, 1 plant per vak van de vierkante meter bak. Bij mij is al één van de twee plantjes verdwenen :-(
  Veel plezier met de Franse familie! En wat een weertje wordt het!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat ziet het er allemaal goed uit! Ik moet nodig de boel gaan uitpoten...
  Die rotslakken ook! En het is snel gebeurd hoor... Een nachtje en de boel is kaal...
  Fijn weekend gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er goed uit allemaal. Wat leuk dat Franse familie op bezoek komt. Veel plezier gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen